|
Ebruli nişastalı kek
Malzemesi
*1.5 su bardağı şeker
*5 adet yumurta
*1 paket nişasta
*1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
*1 paket kabartma tozu
*1 paket margarin
*2 çorba kaşığı kakao
*Şeftali
|
HAZIRLANIŞI
Yumurtaları şeker ile bembeyaz ve köpük köpük olana dek çırpalım. Margarini eritip, ilave edelim. Nişastaya kabartma tozunu ekleyip karıştıralım. Hamurun yarısını ayıralım. Kalan hamura kakaoyu ekleyelim. Kek kalıbını yağlayıp, şeker serpiştirelim. Kakaosuz hamurun yarısını dökelim. Üzerine kakaolu karışımı dökelim. Üzerine kakosuz karışımın diğer yarısını dökelim. Cevizleri hamurun üzerine batıralım. Önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında kekimizi pişirelim. Soğutup, ters çevirelim. Üzerini şeftali dilimleri ile süsleyelim. Dilimleyerek, servis yapalım.
Emİne S. Beder
|
Copyright © 1999, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|