kapat
16.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 


GÜNGÖR MENGİ
Vetoluk Yasa
Meclis bir kanunu görüşürken üç kişi bir teklif verdi ve iki büyük belediyenin gelirlerine el kondu. Tam bir "baskın basanın" yöntemi.. İllerde toplanan vergilerin yüzde 5'i, o illerin büyük şehir belediyelerine veriliyordu. Cumhurbaşkanı değişikliği onaylarsa bundan sonra bu payın yüzde 40'ı ilgili belediyelere verilecek...

ÇETİN ALTAN
Patron ABD'nin, "bizi çok beğendiği" propagandalarına doğru...
Başbakan Ecevit'in ABD gezisi ve temaslarıyla ilgili haberler, medyanın gündemini dolduradursun; biz de 10 yıl sonrasının gözlüğüyle bakmaya çalışalım bugünlere... 2012 yılından bakıldığında, sanırım şunlar değişmiş olacak 10 yıl içinde: 1- Ne Başkan Bush, ne bizim yıldız siyasetçiler, ne Bin Ladin, ne de Saddam kalmış olacak vitrinde...

ERDAL BİLALLAR
Böyle eylem olmaz
Eczacıların eylemi ile ilgili ne düşünüyorsunuz bilmiyorum... Sizce bu eylem bir hakkın elde edilmesine mi, yoksa başkalarının hakkının gasp edilmesine mi hizmet ediyor? Yani bu eylem; bir tepkinin dışa vurumu mu, yoksa halk sağlığının ciddiye alınmadığının kanıtı mı? Bence eczacılar bu eylemde hatalı...

TAYFUN DEVECİOĞLU
Amerikalılar'ın vergileriyle hovardalık yapabilir miyiz?
Senatör Liebermann'a göre halkın vergisi Saddam tehdidine karşı önlemlere harcanıyor. O yüzden Irak'a müdahale şart. Amerikalı'nın, ödediği vergiye bakış açısı bu! Başbakan Bülent Ecevit'in ABD gezisi öncesinde tartışılan tek konu vardı: Türkiye, ABD'den ne kopartacak?

YAVUZ DONAT
Değişime direnen gider
Sayın Mesut Yılmaz.Nereye gitsek "Ankara'dan şikâyet ediliyor." Hantallıktan. Aşırı bürokrasiden. Devlet çarkının düzgün işlemeyişinden. Ne diyorsunuz? Mesut Bey'in yanıtı: - Zaten bunu Ankara da kabul ettiği içindir ki, yeniden yapılanmaya gidiyoruz.

SELAHATTİN DUMAN
Hani bu heyetin araştırmacı gazetecisi? Cumhuriyet tarihinin en büyük "sinyalcilik" heyetidir bu.. Adana'nın meşhur Cano Aşireti gibi cemaat olup, başbakanımızın uçağına doluştular.. Daha bürokratını, gazetecisini saymıyorum.. Heyetin öbür yarısı da medya leşkeri..

GÜLAY GÖKTÜRK
Yeter ki istensin...
Geçen hafta, bir grup gazeteci, baroların davetlisiydik. İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya baroları, birlikte hazırladıkları "Üç Kapı Üç Kilit Projesi"ni anlatmak üzere bizi bir araya topladılar. Karşımıza büyük boy bir ekran koyup, F Tipi cezaevlerinin planı üzerinde, çözüm önerilerini ayrıntılarıyla açıkladılar.

ŞÜKRÜ KIZILOT
Tüp bebek masrafına vergi iadesi var!..
Ücretlilerin, özel gider indirimi kapsamındaki "vergi iadesi" zarflarını doldurup, belgeleri ile birlikte işverene vermeleri için çok az zamanları kaldı. 1 Ocak - 31 Aralık 2001 tarihleri arasında yapılan alışverişlerle ilgili bu zarfların, en geç 20 Ocak 2002 tarihine kadar işyerlerine teslim edilmesi gerekiyor.

ZÜLFÜ LİVANELİ
İbni Haldun'a minnet borçluyuz!
Geçenlerde UNESCO'daki değerli dostum Ali Kazancıgil'le, son yazılarım üzerinde konuşuyorduk. Horasan aydınlanmasının değişik ırk ve inançları kapsayan hoşgörüsüyle kurulan Osmanlı İmparatorluğu'nun 16. yüzyıl başlarından itibaren Araplaşması tezini işleyen yazılarımdı söz konusu olan.

RUHAT MENGİ
Devlet korumasına alınacakmış!
Aynı gazetede önce şu haberi okuyoruz; "Devlet koleksiyonunda yer alan 107 değerli tablo kayıp. Kültür Bakanlığı'na bağlı Milli Kütüphane ve Türk Ocağı koleksiyonlarında yer alan tablolar kayboldu. Bakan Talay, kaybolan tabloların ne fotoğrafları, ne de diaları mevcut dedi.."

METİN MÜNİR
Banka dış kredilerinde büyük düşüş
Geçtiğimiz yıl bankalar, dış borçlanmaları konusunda bereketsiz bir yıl geçirdi. Resmi kaynaklardan edindiğimiz bilgiye göre, borçlanma maliyetinde (spread veya faiz olarak ölçüldüğünde) genelde yüzde 90'a yakın bir artış olurken borçlanılan miktar yarı yarıya düştü.

SEDAT SERTOĞLU
Atı arabanın önüne koymak
Başbakan Ecevit'in ABD gezisi önce, zamanlama olarak çok yanlış oldu. Çünkü; ABD Kongre'si kapalı.. Çünkü; Başkan Bush, Usame bin Ladin ve Molla Ömer'i yakalamak için gittiği Afganistan'da, hâlâ hedefine ulaşamadı. Enron skandalı patladı.. Yani Bush'un "Dokunulmazlığı" eridi..

ERDOĞAN SEVGİN
Tam isabet
Vay, vay, vay! Deli Yürek'in ne de çok seveni varmış. Uzun bir aradan sonra, yeni kanalı atv'de, yeni bölümleri ekrana geldiği gün reyting rekorlarını allak bullak etti. Açık olan televizyonların yüzde 36'sına kendini izletti, gün birincisi çıktı. Yeni yayın dönemine iyi bir başlangıç yaptı. Moral buldu.

MEHMET TEZKAN
Gökçek'in 'kontr'una' merkezin 'sürkontr'u'
Ne konuşuldu, ne tartışıldı.. Durup dururken Meclis'ten gece yarısı bir yasa geçti... İstanbul, Ankara ve Kocaeli belediyelerinin eli ayağı budandı.. İstanbul Anakent Belediyesi, gelirinin yüzde 30'unu kaybetti.. Peki neden?.. Buna neden gerek görüldü.. Anlatalım.. Doğalgaz kavgasını hatırlıyorsunuz..

HINCAL ULUÇ
Dinç Bilgin paraları ne yaptı?..
Dün ilk defa, gazetenin Ğ3 katına indim.. Yani üçüncü bodruma. Arşivden bir şey gerekti. Bizzat aramam gerek.. Üçüncü bodrum ne demek.. Yerin dibinde üçüncü kat.. Güneş ışığı almayan, tepeden elektrikle aydınlanan, insanın içini karartan bir yer.. Allah orada çalışmak zorunda kalanlara sabır versin..

ABDURRAHMAN YILDIRIM
En kritik eşik geçiliyor
Ekonomik büyüme, Türkiye'de tahmini en zor veriler arasındadır. Hükümetlerin ilk başta koyduğu tahminler ile gerçekleşmeler arasında bir hayli fark oluşur. Mesela geçtiğimiz yıl için büyüme eksi yüzde -3.5 olarak hedeflenmişti. Sonra -5.5'e revize edildi, ardından -7.5 olarak değiştirildi.

EMRE AKÖZ
Türk'ün dili
Hem herkesin, her şeyi takip edemediğini bildiğimden... Hem de çoğu insan gibi ilginç bulduğum şeyleri arkadaşlara anlatmaktan hoşlandığım için... Önce iki kitaptan, ardından da bunlarda bulunan bir ortak noktadan söz edeceğim. İki kitap da, tesadüf bu ya, İş Bankası Yayınları'ndan.

REFİK DURBAŞ
Bornova'da bir tiyatro âşığı...
Çocukluğumda Bornova, İzmir'in uzak bir banliyösü idi. İki yanı ağaçlı yollarından minibüsler, hatta bir de tren mi geçerdi? Şimdi ise Bornova, büyüyen ve gelişen İzmir'in bir büyük mahallesi... Ege Üniversitesi'nin büyük bir bölümü de Bornova'da...

HAYRULLAH MAHMUD
Temel çelişki
Başbakan Ecevit, büyük bir heyetle ABD'de... Türkiye'nin yakın geleceğine damgasını vuracak önemli görüşmeler yapıyor... Bu anlamda Sakarya Üniversitesi'nden Olcay Kayıkçı, bugünkü Sabah'ta yayınlanan "Okuyucu Mektupları" köşesinde, Türkiye'nin yıllardır yaşadığı temel çelişkiyle ilgili olarak şu saptamaları yapıyor:

DOĞAN KOLOĞLU
Gerçek lider
Galatasaraylılar'ı dün oynadıkları futboldan dolayı kutlamak gerek. Berkant, Batista ve Perez süper takımın süper oyuncularıydı. Takım halinde öyle bir coştular ki Avrupa Kupaları için de olumlu bir görüntü çizdiler. Sergen'in yokluğunda kalite ve taktik üstünlük onlardaydı.

GÖKMEN ÖZDENAK
Yedirirler!
Ağır sahaya rağmen olağanüstü bir mücadele izledik. Kocaeli 10 kişi kaldıktan sonra dengenin bozulması, G.Saray'ın üstünlük kurmasına neden oldu. Bir takım güçlüyse, iyi mücadele ediyorsa, yardımlaşma üst düzeydeyse sayısal taktik değerlerin önemi bitiyor.

ERMAN TOROĞLU
5 gol az bile
Galatasaray az attı!.. Sakın Kocaelispor 10 kişi kaldı da böyle oldu sanmayın. 11 kişi de olsalar durum değişmezdi. Bir takım, defans anlayışında bu kadar zaaf yaparsa ve özellikle savunmada böyle tek bir hatta oynarsa 5 gol de yer; 15 gol de...


<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır