kapat
16.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Gerçek lider

Galatasaraylılar'ı dün oynadıkları futboldan dolayı kutlamak gerek. Berkant, Batista ve Perez süper takımın süper oyuncularıydı. Takım halinde öyle bir coştular ki Avrupa Kupaları için de olumlu bir görüntü çizdiler. Sergen'in yokluğunda kalite ve taktik üstünlük onlardaydı. Bloklar arası örtüşmeye kusursuz bir yardımlaşma da eklenince pas isabeti pek az maçta gördüğümüz yüzdeye yükseldi. Zaman zaman tek santrfora dönerek orta alandaki çoğalmayı da, özellikle Berkant 90 dakika ısrarla ve başarıyla tekrarladı.

İki teknik adamın taktik savaşında G.Saray, ilk 30 dakika çok akıllı futbol oynadı. Konuk ekibin teknik patronu Hikmet Karaman, G.Saray'ın hazırlık maçlarındaki kanat zaafiyetini, özellikle Perez'in görev alanından adam kaçıran ve ortadan kolay delinen defansın üzerine oyunu yıkmayı düşünerek oyuna üç forvetle başladı. Elinde Serdar, Yordanov, Lazarov ve Ayew gibi çabuk ve hedefe depar yapan oyuncu da boldu.

Orta sahadan da devamlı destek geldi. Karaman, sürpriz oyun yapısıyla G.Saray'ı silmek istedi. Ama önce sahanın ağırlığında hem yoruldu, hem de takım yarım saat dolmadan 10 kişi kaldı.

Sertliğin faturası
Kocaelispor bir de top kaptırdığında sertliğe başvurarak oyunu durdurma kurnazlığına da soyundu. Ama burada da yanıldılar çünkü hakem Ali Aydın yönettiği 9 maçta 37 kart çıkarmişti. Ligin ikinci kolay kart gösteren hakemiydi. Sertlik bir oranda prim gördü. Ama dirsek atma farklıydı. Faturayı orada ödediler. G.Saray'da Emre ayağa girdiği için kılpayı sarıyla kurtardı.

Batista ilk resmi maçında orta alanda rakibi karşılarken Ayhan ve Berkant'tan destek aldı. Takıma uyum sağladı ve iki gole imza atarak orta alandan fırlayan doğru seçim notunu belgeletti.

Maçın kaderi 20. dakikada Kocaelispor defansının gözbebeği, ümit milli Cihan sarı kart görünce çizildi. Son adamın kart görmesi topa girerken tereddüt üretir. Nitekim kartın hemen ertesinde Arif'in şutu direkten döndü. Ardından Ümit golü kaçırdı. Peşinden de goller sıralandı. Kocaeli'nin 2-0'dan sonra 10 kişiyle gol atması takdir edilmeli. Ama ikinci yarı G.Saray kalite ve becerisini de sergileyerek oyuna damgasını vurdu. Sonuçta lig hakiki liderini bulmuş oldu.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır