kapat
16.01.2002
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
banner
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
banner
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 NET YORUM
 HYDEPARK
 ANKETLER
 ŞAMDAN
 GOOOOL
 DİYET
 TATLILAR
 SAMANYOLU
 CİNSELLİK
 TELE ŞAMDAN
 PAZAR SABAH
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Atı arabanın önüne koymak

Başbakan Ecevit'in ABD gezisi önce, zamanlama olarak çok yanlış oldu. Çünkü; ABD Kongre'si kapalı..

Çünkü; Başkan Bush, Usame bin Ladin ve Molla Ömer'i yakalamak için gittiği Afganistan'da, hâlâ hedefine ulaşamadı. Enron skandalı patladı.. Yani Bush'un "Dokunulmazlığı" eridi..

Her şeyi bir tarafa koyarsak, Ankara bu geziden önce keşke, Washington'daki sistemi bilen bir ekibi gönderseydi.. Onlar hazırlıkları yapsaydı.. Ve Başbakan, her şey kesinleştikten sonra ABD'ye gitseydi, daha iyi olmaz mıydı?

ABD'nin Türkiye'ye ikili düzeyde para verecek hali yok.. Bush, böyle bir kararı, 1 milyonu aşkın kişinin son üç ayda işini kaybettiği ülkesinde, Kongre'den geçiremez.. Bunu bize açık seçik söyledi Amerikalılar..

Belki, yani bir ihtimal, çok taraflı ilişkiler kapsamında, IMF kanalı ile 1-2 milyar dolar daha para aktarabilirler bize. Hepsi bu..

Kaldı ki, bizim Washington'dan aldığımız haberlere göre, Ecevit'in ABD gezisi, içerde, "Çok fazla pompalandı.." Fazla şişirildi.. Sanki Ecevit ABD'ye gidecek, Bush ile görüşecek ve her şey halledilecek havası verildi haberlerde.. Washington'da sistemin nasıl işlediğini bilenler söyledi bunları bize..

ABD'de Kongre'nin ne kadar önemli olduğunu, bizim Ankara, galiba hâlâ anlamadı. Veya kendilerine bunu söyleyenleri dinlemedi

Eğer Ecevit'in gezisi 1. Kongre açıkken, 2. Bush'un dokunulmazlığının yüksek olduğu aylarda yapılsaydı, sonuçları inanın çok daha iyi olurdu.. Böyle yapmayarak, "Atı, arabanın önüne koymuş" olmadık mı?

Bunun cevabını en iyi Ecevit'le birlikte Amerika'ya giden işadamları verecektir.. Şunu da merak ediyorum, bizim 100 dolayındaki işadamımızın randevuları ne durumda acaba? Kendi sektörlerinde kimlerle görüşüyorlar? Bağlantılar mümkün oluyor mu?

"Kral çıplak" diyecek bir Allah'ın kulu çıkacak mı aralarından, hep birlikte göreceğiz..

Yıllardır bu tür gezileri izledik ve bürokratların, haberleri yönlendirmek için neler yaptıklarını yakından yaşadık.. Bu sefer de mutlaka öyle olacak.. Onun için, işadamlarımız ile konuşursak, resme çok daha doğru biçimde bakarız, gibimize geliyor..

Hangi birini yazsak? Ecevit, oranın saati ile 18.00 gibi Washington'a indi. Dışişleri Bakanı Powell ile aynı gün görüşebilirdi. Çünkü Powell Washington'da idi.. Neden bu bile sağlanamadı? Hangi bir yanlışı yazsak?

Ankara'da Başbakan Ecevit'in yakın çevresinde olup da, kendisine "Yanlışları söyleyebilecek cesarette" bir tek Allah'ın kulu yok mu?

Şunu ekleyelim, Başbakan'ın Bush'un yardımcısı Dick Cheney ile yüzyüze görüşmesi iyi bir gelişme.. Çünkü Cheney, geçen hafta Washington'a giden Yunanistan Başbakanı Simitis ile sadece tele-konferansla görüşmüştü..

Lütfen artık "Kendimize, kendimizin propagandasını yapmayalım.. Bırakalım bu işi.."

Hemen hatırlatalım; Washington Post'un dünkü sayısında, Ecevit'in gezisi ile ilgili tek bir satır haber bile yoktu..



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır