kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Antalya'ya 2 ayda gelen turist sayısı, 251 bine ulaştı

Giriş Saati : 02.03.2009 16:06
Güncelleme : 02.03.2009 22:39
Yeni Haber
Antalya'ya, ocak ve şubat aylarında, hava yoluyla 251 bin 968 turist geldi.

Antalya Kültür ve Turizm İl Müdürlüğünden edinilen bilgiye göre, geçen ocak ve şubat aylarında, Antalya Uluslararası Dış Hatlar Terminali'ne 251 bin 968 turist giriş yaptı.

Bölgeye gelen turist sayısında geçen yılın aynı dönemine göre, aylık yüzde 11, yıllık yüzde 17 azalma oldu.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Antalya Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Kerim Çavuşoğlu, kış sezonunun, sektörde ufak tefek sıkıntılar olmasına rağmen iyi gittiğini söyledi.

Küresel kriz nedeniyle Avrupa'da insanların masraflarını kıstığını, ancak tatillerinden vazgeçmeyeceklerini belirten Çavuşoğlu, Mart ayı içinde Berlin ve Moskova'da yapılacak dünyanın en büyük turizm fuarlarını iyi takip etmek gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

''Berlin ve Moskova fuarlarından sonra daha iyi sonuç çıkabilir. Turizm sezonu şu anda iyi gidiyor. Herkes çalışıyor. Berlin ve Moskova fuarları belirleyici olacak. Kış sezonunda düşük görünen turizm sezonununu toparlayacağız. Başka şansımız da yok. Zaten sektör toparlamak zorunda. Elimizden geleni yapıyoruz. Kış turizminde pek fazla beklentimiz yok. Krizin tırmanışta olması, ocak ve şubat ayını etkiler. Ocak ve şubat kayıplarını yüksek sezonda kapatırız. Önemli olan burada devletin sektöre destek olmasıdır. Turizmcilerin vergi yükü ve sosyal güvenlik yükünü azaltabilir. Sektöre ÖTV'siz yakıt sağlanabilir.''

BAKAN GÜNAY BERLİN VE MOSKOVA FUARLARINA KATILACAK

Antalya Kültür ve Turizm İl Müdürü İbrahim Acar da 2009 yılında turizm sezonunda ''son dakika'' rezervasyonlarla iş yapılacağını belirtti. Dünyadaki ekonomik krizden dolayı şimdilik bir durgunluk göründüğünü ifade eden Acar, şöyle konuştu:

''2009 turizm sezonu, küresel kriz nedeniyle son dakika rezervasyonlarla yürüyecek gibi görünüyor. Dünyadaki durgunluktan kaynaklanan bir kriz var. Son dakika rezervasyonlarla hizmet kalitesi yüksek, dünyada sayılı turizm destinasyonlarına sahip Antalya, 2008 yılından daha iyi olacak. Dünyanın en büyük turizm fuarları Berlin ve Moskova belirleyici olacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile sektör temsilcileri iki fuara da çok iyi çalışıyor. Kültür ve Turizm Bakanımız Ertuğrul Günay, Berlin ve Moskova fuarlarına katılacak. Fuarlara çok iyi hazırlanıyoruz.''

(AA)