kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Herkes kendi işine baksın"

AA
Giriş Saati : 02.03.2009 22:39
Yeni Haber
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbulluların vefakar olduğunu, hizmetleri unutmayacağını belirterek, ''İnanıyorum ki vatandaşlarımız ikinci kez bizi İstanbul'da görmek isteyecektir'' dedi.

Topbaş, seçim çalışmaları kapsamında, AK Parti Şişli Belediye Başkan Adayı Emin Haberdar ile Şişli'deki Kuştepe, Eskişehir Mahallesi ve Ayazağa seçim irtibat bürolarının açılışını yaptı.

Açılışlarda konuşan Topbaş, yerel yöneticinin şan şöhret olsun diye gelmeyeceğini, başkanlık yapmayacağını belirterek, ''Burası makam, mevki ihtirası olanların yeri değildir. Garip gurebayı unutmayacak insanların yeridir. Bizler AK Partililer olarak böyleyiz'' dedi.

Topbaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı gibi çat kapı gidip garip gurebayla dertleştiklerini ve sorunları çözmeye çalıştıklarını söyledi.

Aş, iş konusunda çalışmaları olduğunu dile getiren Topbaş, ''Geçmişte fakir fukara edebiyatı yapan sol partiler, iktidara geldiklerinde bunları unuttular. Yolsuzluklara gittiler. Biz, sizlerin arasından gelen, dertlerinizi bilen insanlar olarak bu sıkıntılarınızı çözmeye çalışıyoruz'' şeklinde konuştu.

SORULAR

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Topbaş, ''Sayın Kılıçdaroğlu metrobüs projesine 'hayırlı olsun' dedi, ne diyorsunuz?'' şeklindeki soru üzerine, ''Yarın Başbakanımızın da katılımıyla Söğütlüçeşme'de metrobüse start veriyoruz. Böylece Avrupa ve Asya yakasındaki metrobüs hattı devreye girmiş oluyor. İstanbullulara hayırlı olsun diyorum'' dedi.

''Kılıçdaroğlu yüzde 40'ın üzerinde oy alacağını söyledi. Sizin tahmininiz ne?'' sorusunu da Topbaş, ''Hayırlı olsun derim'' şeklinde yanıtladı.

Bir gazetecinin, Bağcılar'da dün CHP seçim otobüsünde meydana gelen olayı hatırlatarak, CHP'lilerin, ''bu bayanın buraya ne için gönderildiği belli'' şeklinde beyanlarda bulunduğunu ifade etmesi üzerine de Topbaş, şunları söyledi:

''Bugünkü basında, daha önce CHP'de bu bayanın aday adayı ve parti üyesi olduğu da söyleniyor. Biz o tip hareketlere tenezzül etmeyiz. Onlar kendi içlerindeki birtakım sıkıntıları, maalesef vatandaşla olan ilişkilerini bu tarzda yansıtıyorlar. O kendi partilerinin tutumudur, biz bilemeyiz. AK Parti, herkese, tüm halk katmanlarına açık bir partidir. Her kesimden, her inançtan, her yaşam tarzındaki insanlara açığız. Halkımızı AK Parti çatısı altına davet ediyoruz. 'Yerel seçimlerde bize destek verin, İstanbul'a çok daha fazlasını kazandıralım' diyoruz. 'Şişli'yi de bize verin, Şişli'de de başarıya birlikte koşalım. Çok farklı bir İstanbul'u birlikte oluşturalım' diyoruz.''

''HERKESİN KENDİ GEÇMİŞİNE BAKMASI LAZIM''


Topbaş, bir gazetecinin, ''Kılıçdaroğlu, AK Parti'ye 'haramiler' benzetmesi yaptı. Siz buna ne diyorsunuz?'' sorusu üzerine de bu benzetmenin hoş ve etik olmadığını, herkesin kendi geçmişine bakması gerektiğini söyledi.

CHP'nin İstanbul'dan nasıl gittiğinin, Türkiye'de iktidarı nasıl kaybettiğinin belli olduğunu ifade eden Topbaş, şöyle devam etti:

''Önce partilerine bakmak lazım. Şu anda kendi partilerinde bile belediye başkanları, meclis üyeleri, basında yer alan isimler var. Haklarında soruşturma açılanlardan tutun da daha önce CHP olarak eleştirdikleri insanlarla şu anda birlikte yürüyorlar. Zeytinburnu adayının, daha önce ilçe örgütü aleyhinde gazeteler çıkartarak neler yazdığını kendi bültenlerinden görüyoruz, ama o gazeteyi çıkaran da bugün aynı partiden meclis üyesi adayı ve birlikte dolaşıyorlar. CHP böyle bir parti. Parti demeyeceğim, yönetimi böyle bir yönetim. Çünkü aziz Atatürk'ten emanet olarak aldıkları CHP mirasını çok kötü kullanıyorlar.''

''Önceki seçimlerde Şişli'den bir Sarıgül rakipti, şimdi iki Sarıgül rakip. Bu işinizi zorlaştıracak mı?'' sorusu üzerine de Topbaş, ''Emin Haberdar, bebekliğini bildiğim, mahallemizden bir insan. Kendisini çok iyi yetiştirmiş, çok donanımlı. İyi bir yönetici olduğunu biliyorum. Şişlililer 'evet' derse, başkanımla birlikte burada çok farklı işler başarabiliriz'' şeklinde konuştu.

Topbaş, ''Şişli için en acil proje nedir?'' sorusuna da ''Şişli'de yapılacak çok iş var. Sayın Başkanla onları programlayacağız. Şişlililer bize güvensin ve ilçe belediyesiyle birlikteliğimizi sağlasınlar'' yanıtını verdi.

''Partinizin İstanbul'daki oy oranına ilişkin tahmininiz var mı?'' sorusuna da Topbaş, ''Tahminim, sandıktan çıkacak sonuçtur. Ona vatandaşımız karar verecek, ben vatandaşlarımıza güveniyorum. İstanbullular vefakardır, yapılan hizmeti hiç unutmaz, küçümsemez. İnanıyorum ki vatandaşlarımız ikinci kez bizi İstanbul'da görmek isteyecektir'' şeklinde yanıt verdi.

Topbaş, seçim otobüsüne binerek Şişli'de seçim turu attı.