kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Çarşaf açılımını protesto ettim'

Erhan DOĞAN-Recai KÖMÜR
Giriş Saati : 02.03.2009 19:06
Güncelleme : 02.03.2009 22:39
Yeni Haber
CHP’nin seçim minibüsünde tartaklanan 15 yıllık CHP’li Kıymet Özgür, "Çarşafa nasıl bakacaklarını test ettim. Baykal’ın çarşaf açılımını yanlış buluyorum" dedi..
CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun önceki gün Bağcılar'da düzenlediği seçimin mitingine 'çarşaflı kadın' damgasını vurdu.

CHP'nin seçim minibüsüne binen çarşaflı kadın, partililer tarafından 'Provokasyoncu' diye tartaklanarak aşağı indirilmişti. Çarşaflı kadının 15 yıllık CHP'li Kıymet Özgür olması ise tartışmalara neden oldu. CHP'lilerin provokasyon yapmak için çarşaflı olarak seçim otobüsüne binmekle suçladığı Özgür, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın çarşaf açılımını protesto etmek istediğini söyledi.

'BENİMLE DALGA GEÇTİLER'
1999 yılında CHP'den milletvekili aday adayı olan 65 yaşında ve 2 çocuk annesi Bulgaristan göçmeni Özgür, Kılıçdaroğlu'nun otobüsü gelmeden önce kalabalığın arasında uzun süre dolaştığını belirterek "Benimle adeta dalga geçtiler. Beni gören partililer elime bayrak verdiler. Bir de 'Salla' dediler. Ben de salladım. Sallayınca 'Helal sana be' diye dalga geçtiler. Onların çarşafa nasıl bakacaklarını test etmek istedim. Kuran'ı da Sefa Sirmen'in Kuran kursu açılımına tepki için çıkardım" dedi.

'BİZ ÇALIŞMADIK, ONLAR ÇALIŞTI'
Normalde çarşaflı olmayan Özgür, "Baykal'ın yaptığı çarşaf açılımını doğru bulmuyorum. Neden kara çarşaflı yaşlı bayanlara rozet takıyor. Ben çarşafa karşı değilim. Ama yapılan yanlıştı. Ninelere parti rozeti takarak şov yaptığını sandı ama asıl şov böyle olur" diye konuştu.

Kendisine ait internet sitesi bulunan Özgür, "Bu yaşta site kurup mücadele ediyorum. Üç dönemdir aday adayı oldum ama almadılar. AK Parti ile bir bağlantım yok ama ben AK Parti'lilerle konuşuyorum. Onlar AK Parti'li diye konuşmamak olmaz. Onları biz getirdik. Biz çalışmadık, onlar çalışıp kazandılar" ifadesini kullandı.

Kılıçdaroğlu ise olayın mitingi sabote etmek amaçlı olduğunu yine de hiçbir insana kılığı ve kıyafeti ne olursa olsun bu şekilde müdahale edilmemesini söyledi.