kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Haberler Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Çizerler
Sabah Günaydın Cuma Cumartesi Pazar Buzz
 
24 Saat
24 Saat
ENGİN ARDIÇ

Bravo Pakize!

Hiçbir şeye sevinmediysem, senin üçüncü sayfada yazmana sevindim...
Seni durduk yerde işinden edenlere ne güzel bir tokat olmuştur kimbilir!...
"Stardust" günlerimizi, daha doğrusu gecelerimizi hatırlar mısın Pakize, otuz yıl öncesini? Selma Güneri, davulcu Asım, Selçuk Ural, Nazan Şoray, Sevda Karaca, rahmetli Adile Naşit, benim eski nişanlım... Bizim eski ekip...
O zamanlar benim için "bu çocuğun efendiliği, ah bu çocuğun efendiliği..." deyip dururdun.
O efendi çocuk artık yok, nerelerden geçti nerelere geldi, ekşidi, azıcık yoruldu, çok düştü kalktı... Saçları yerinde duruyor ama epeyce şişmanladı da... Fakat sen eskisinden de güzelsin kâfir!
Neyse, "welcome to the club"... Ama bu Stardust gece kulübü değil, "üçüncü sayfacılar kulübü"... (Bende köpek yok ama kedi var.)
Hipertansiyon da var, safra kesesi elden gitti, geceyarısı olunca gözüm yatağa bakıyor, artık başka bir kulübe takılacak halim kalmadı be kızım!
Gazetenize gelince...
Gazete güzel. Pazar günleri iş yapar, hafta içini bilemem.
Elbette "hükümetle görülecek küçük bir hesabı" da var ama bunu nasıl görebilecek, merak ediyorum.
"Her gün ayrı ayrı bilmem kaç gazete" numarası çok eski, çok bayat bir numara olsa bile, güzel basılmış. (Bölge eki, bulmaca eki, pazar eki, malum terane... E canım, Amerika'yı yeniden keşfedecek değildiniz ya...)
Kâğıdı kaymak, boyu küçük... "Tabloid" desem, o da değil... Umarım yadırganmaz.
Bazı sayfaları fazlasıyla "Le Figaro" koksa bile, güzel çizilmiş. (Müdürünüz Fransızca bildiğini ille belli edecek, sanki biz Arnavutça okuduk.)
Şu anda piyasada mevcut belli başlı bütün "kitle gazetelerinin" bir çeşit "bileşkesi" olmuş. Acaba okuyucu alırken diğerleriyle karıştırmasın diye mi boy farklılığına gidildi?
Şimdi artık sizlere düşen görev, içini doldurmak... Çünkü "zarf" güzel ama "mazruf" henüz dandik.
Bu kadar kalın çıkınca okuyucunun okumaktan yorulma tehlikesi vardır ama okuyacak dişe dokunur bir şey bulamayınca bu tehlike kendiliğinden ortadan kalkar.
Ekonomiyi, magazini, sporu ayırıp onları da diğer "ekler" durumuna düşürünce yazarların oralarda "kaybolup gitmeleri" tehlikesi vardır ama sizde "ağır top" olmadığına göre, böyle bir endişeniz de olmayacak.
O kişi sen ol Pakize... Sevinirim.
Yalnız sana değil, hepinize içtenlikle başarılar dilerim arkadaşlar! Kırın şu "malum grubun" belini, akılları başlarına gelsin...


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubuna aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz.
Ancak alıntılanan köşe yazısı/haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Ayrıntılar için lütfen tıklayın