kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Köprü üstünde 7 dakika

Çağdaş ÇETİNDEMİR - SABAH
02.03.2009
3. etabı tamamlanan metrobüsle Avcılar-Söğütlüçeşme arası bir saate inecek. Köprüde trafiğe karışacak metrobüs deniz üstünde en fazla yedi dakika kalacak..
Avcılar-Topkapı ve Topkapı-Zincirlikuyu hatlarının devamı olan Zincirlikuyu-Söğütlüçeşme hattı yarın Başbakan Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla hizmete sokulacak. 5 ayda tamamlanan 3. etap sayesinde Zincirlikuyu-Söğütlüçeşme arası metrobüsle 24 dakika oldu. Artık Avcılar'dan metrobüse binen bir yolcu, duraklar hariç, hiç durmadan Boğaz Köprüsü'ne kadar gelecek. Metrobüsle köprü trafiğine karışacak yolcu, deniz üstünde en çok 7 dakika kalacak. Çıkışta ise metrobüs yoluna girip yeniden trafikten ayrılacak. Avcılar'dan 29.3 kilometre yol alarak Zincirlikuyu'ya 38 dakikada varacak olan yolcu Zincirlikuyu'dan itibaren 11.2 kilometrelik yolu 24 dakikada kat edecek. Bu etapta, istediği takdirde, Boğaz Köprüsü, Burhaniye Mahallesi, Altunizade, Acıbadem, Uzunçayır, Hasanpaşa ve Söğütlüçeşme'de inebilecek.

10 YENİ ARAÇ DAHA
Avcılar-Zincirlikuyu hattında her gün 205 araçla ortalama 545 bin yolcu taşınan sisteme, yeni hatla birlikte 10 yeni metrobüs daha entegre edilecek. Phileas marka metrobüslerle tek seferde 350 kişi taşınacak. Yüzde 40 tasarruf edilecek. Yeni hatla günde ortalama 300 bin ek yolcu planlanıyor. İETT Genel Müdürü Mehmet Öztürk, sistem Anadolu'ya geçtiğinde özel aracımı bırakacağım diyenlerin oranını yüzde 44 olarak açıklamış "Metrobüs sayesinde köprü trafiğini de çözmüş olacağız" demişti.

Tamamlanan etaplar

Avcılar-Topkapı: 19 km, 14 istasyon, 80 araç, 22 dakika, 156 milyon YTL maliyet.
Topkapı-Zincirlikuyu: 10.3 km, 10 istasyon, 75 araç, 16 dakika, 120 milyon TL maliyet.
Zincirlikuyu-Söğütlüçeşme: 11 km, 6 istasyon, 75 araç, 24 dakika.

Planlanan etaplar
Avcılar-Beylikdüzü: 10 km, 9 istasyon, 14 dakika. Proje çalışmaları bitti. Hattaki çalışmaların, mahalli idareler seçiminin ardından başlaması planlanıyor.
Harem-Kozyatağı: 10 km, 9 istasyon, 13 dakika, proje çalışmaları sürüyor.