kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

'Sivil polisim' diyerek öldürdü

01.03.2009
Çevik Kuvvet teknikeri Ferhat Alparslan, omuz atma nedeniyle tartıştığı iki kardeşin ölümüne, iki kişinin de yaralanmasına yol açtı..
İstanbul Ataşehir'de önceki gece Bayrampaşa Çevik Kuvvet Müdürlüğü'nde tekniker kadrosunda görev yaptığı öğrenilen Ferhat Alparslan (28) ile Zafer Aydın, bir Tekel bayisinin girişinde omuzları çarpıştığı için tartıştı. Aydın'ın arkadaşları da olay yerinde toplandığı sırada Alparslan "Ben sivil polisim" diyerek 155'i arayıp yardım istedi. Kavgada yere düşen Alparslan kendisine vuran Aydın'a silahını çekip ateş etti. Boynundan yaralanan Aydın yere yağılırken Alparslan ayağa kalkıp bir kurşunu da Aydın'ın alnının ortasına sıktı. Bu sırada, ailesiyle birlikte kız istemeden gelen Oktay Aydın, ağabeyinin vurulduğunu duyunca olay yerine koştu.

ÖNÜNE GELENE ATEŞ ETTİ
Alparslan bu kez Oktay Aydın'ı sokak ortasında kalbinden vurarak yaraladı. Bu sırada kendinden geçen Alparslan araya girmek isteyen amca çocukları Selim ve Şakir Uzun'u da yaraladı. Daha sonra yoldan geçen bir taksiye ve balkondan bakanlara da ateş eden Alparslan kurşunu bitince olay yerinden kaçtı. Olay yerinde 16 boş kovan bulundu. Zafer ve Oktay Aydın hastanede hayatını kaybetti. Şakir Uzun ve Selim Uzun ise tedavi altına alındı. Şakir Uzun'un durumunun ciddi olduğu öğrenildi. Dün sabah saatlerinde Örnek Karakolu'na teslim olan Ferhat Alparslan, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Maltepe Cezaevi'ne gönderildi.

GÖZÜ DÖNMÜŞTÜ

Yaralı Şakir Uzun'un ağabeyi Orhan Uzun olay anını şöyle anlatıyor: "Zafer ile Serhat tartışıyorlardı. Gözü dönmüş bir şekilde ateş edip, önce Zafer'i ardından kardeşi Oktay'ı öldürdü. Daha sonra sağa sola ateş etmeye başladı. Kurşunu bitince kaçtı."
Haberin fotoğrafları