kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Baykal'a 100 bin TL'lik dava

AA
Giriş Saati : 02.03.2009 13:51
Güncelleme : 02.03.2009 20:15
Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın Sinop mitinginde, parti sözcüsü Mustafa Özyürek'in de basın toplantısındaki sözleri nedeniyle manevi tazminat davaları açtı.

Erdoğan'ın avukatı Muammer Cemaloğlu ve Fatih Şahin tarafından açılan davalarda, Baykal'dan 100, Özyürek'ten ise 20 bin TL manevi tazminat talep edildi.

Baykal'a açılan davanın dilekçesinde, Deniz Baykal'ın, 28 Şubat Cumartesi günü Sinop'taki seçim mitinginde yaptığı konuşmanın bir bölümüne yer verildi.

Dilekçede, Baykal'ın, konuşmasındaki, ''Bu külhanbeyi üslubu, bu maganda üslubu ona yakışıyor olabilir ama Türkiye Cumhuriyeti Başbakanlığı'na yakışmıyor. Bana diyor ki 'Kırk fırın ekmek ye, iktidara gel'. Değerli arkadaşlarım, sevgili Sinoplular, içimden geçen şu: Bak sen iktidar olmuşsun ama adam olamamışsın. Bana öyle geliyor ki kırk fırın ekmek yesen de adam olamazsın. Çünkü sen ne söylediğinin farkında değilsin'' ifadeleri aktarıldı.

Baykal'ın konuşmasında, ''Erdoğan'ın şahsiyet haklarına tecavüz niteliğinde, şeref, haysiyet ve onuruna yönelik gerçek dışı, tahkir ve tezyif edici isnat ve ithamlara, fevkalade ağır, katlanılması ve tahammülü gayri kabil hakaretlere yer verdiği'' savunulan dilekçede, manevi tazminat talep edildi.

ÖZYÜREK'E AÇILAN DAVA

Özyürek'e yönelik davanın dilekçesinde ise Mustafa Özyürek'in 27 Şubat Cuma günü, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenlediği
anımsatıldı.

Özyürek'in, Erdoğan ile ilgili, ''Siyasi parti liderlerinin görevi, halkı daha lümpen bir maganda üslubuna yöneltmek değil, daha uygar, daha demokratik bir üsluba çekmektir. Ama ne yazık ki gerçekten Sayın Başbakan bir maganda üslubunu benimsemiştir'' ifadelerine işaret edilen dilekçede, Özyürek'in sözlerinin, eleştiri ve ifade özgürlüğü sınırlarını aştığı savunuldu.

Dilekçede, ''Özyürek'in, Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı 'maganda üslubu benimsemekle' itham etmek suretiyle karalamaya çalışmasının, hukuk düzeninin himaye etmeyeceği derecede ağır ve haksız bir saldırı olduğu'' kaydedildi.