kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Minik Tayyip yaşam savaşı veriyor

Giriş Saati : 02.03.2009 12:42
Güncelleme : 02.03.2009 22:39
Yeni Haber
İstanbul Bakırköy Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 11 ay tedavi gördükten sonra iyileşen 6 yaşındaki Recep Tayyip Yıkın, hastalık nüksedince yeniden hastaneye kaldırıldı. Kesin tedavisi için ilik nakli yapılması gereken, ancak maddi imkanları yetersiz olan küçük çocuğun annesi, yardımseverlerden maddi destek beklediklerini söyledi.

Recep Tayyip Yıkın'ın annesi Fatma Yıkın, Mehmet (14), Kübra (12) ve Recep Tayyip (6) isiminde üç çocuğu olduğunu, Recep Tayyip'in iki yıl önce lösemi hastalığına yakalandığını ve 11 ay İstanbul Bakırköy Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gördüğünü belirterek, şöyle konuştu:

''İki yıl öncesine kadar Elazığ'da oturuyorduk. Malatya'ya yerleşmeye karar verdik. Oğlum Recep Tayyip hastalandı, onu İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezine götürdük. Doktor, Recep Tayyip'in lösemi olduğunu söyledi. Tedavi için İstanbul'a gittik. İstanbul'da ev kiraladık. Eşim inşaatta çalışıyordu. Ancak Recep Tayyip'in hastalığı nedeniyle düzenli çalışamaz oldu. Recep Tayyip'i Bakırköy Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesine yatırdık. 11 ay tedavisi sürdü. Recep Tayyip, hastalığı yendi ve hastaneden taburcu oldu. Bir yıl evde kaldık. Geçtiğimiz ocak ayında hastalık yeniden nüksetti. Recep Tayyip'i yeniden aynı hastaneye kaldırdık. Yaklaşık bir aydır hastanedeyiz. Ben Recep Tayyip'in başından ayrılmıyorum, eşim de hastanenin kapısından ayrılamaz oldu.''

Uzun süren tedavinin masraflı olduğunu ifade eden Fatma Yıkın, ''Tedavi giderlerini karşılamakta zorlanıyoruz. Özellikle kemoterapi için yurt dışından getirilen Onkaspor ilacı 5 bin 600 avro tutarında. Bu ilacı almakta zorlanıyoruz. Sigortamız yok, Recep Tayyip'in yeşil kartı var. Ancak yeşil kart bu ilacı karşılamıyor. Oğlumun tedavisi için maddi destek bekliyoruz'' dedi.

Recep Tayyip'e ilik nakli de yapılacağını bildiren Fatma Yıkın, ''İlik nakli için çocuklarım Mehmet ve Kübra'dan kan örnekleri alındı. Ancak Recep Tayyip ve kardeşleri arasında doku uyuşmazlığı olduğu anlaşıldı. Eşimde de hipertansiyon var, o nedenle kan alınmadı. Gelecek hafta benden kan alınacak'' diye konuştu.

İstanbul Bakırköy Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, Recep Tayyip Yıkın, kemik iliği nakli için kan bankasında sıraya girdi, ilik nakline kadar yaşam süresini uzatmak için tedavi görüyor.

Recep Tayyip'in hastalığı nüksettiği için kemoterapide ağır ilaçlar veriliyor, ancak bu ilaçlar kesin tedaviyi sağlamıyor, sadece yaşam sürecini uzatıyor, kesin tedavi için ilik nakli gerekiyor.

''ÇOCUĞU ÖLÜME TERK EDEMEYİZ''

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Malatya İl Müdürü Ahmet Günay Ateş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce hasta olan bir çocuğun daha ilacını karşıladıklarını belirterek, şöyle konuştu:

''Bu ilaç ithal. Aile bize rapor, reçete ya da yeşil kartı ile müracaat etsin. Doktoru ile görüşelim. Mütevelli heyetimiz konuyu görüşecek. Uygun görülürse ilacın parasını yatıracağız. Parayı yatırdığımıza dair yazıyı da Eczacılar Odası Genel Başkanlığına yazı ile bildireceğiz. İlaç yurt dışından getirilecek. Sonuçta çocuğu ölüme terk edemeyiz.''

(AA)