kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Depremzedelere, 128 bin liralık barınma yardımı

Giriş Saati : 02.03.2009 12:04
Güncelleme : 02.03.2009 22:39
Yeni Haber
Kütahya'nın Simav ilçesinde 17 Şubatta meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremde evleri hasar gören 36 aileye, Bayındırlık ve İskan Bakanlığınca 128 bin lira barınma yardımı yapılacağı bildirildi.

Simav Kaymakamı Rıza Dalan, gazetecilere yaptığı açıklamada, söz konusu acil yardım ödeneğinin bu hafta içinde Kaymakamlık hesaplarına aktarılmasını beklediklerini söyledi.

Bu paranın gönderilmesinin ardından uzmanlarca ağır hasarlı olduğu belirlenen 15 konut sahibine 5'er bin lira, orta hasarlı 21 evin sahibine de 2 bin 500'er lira yardım yapılacağını belirten Dalan, ''Bu ailelerin geçici barınmaları başta olmak üzere iaşe ve diğer toplumsal ihtiyaçları, 6 ay süresince Kaymakamlıkça karşılanacak'' dedi.

MİLLETVEKİLİ IŞIK, SİMAV'DA İNCELEME YAPTI

MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık da kentteki incelemeleri sırasında yaptığı açıklamada, depremin meydana geldiği gün TBMM tarafından görevlendirilmesi nedeniyle Nijer'de bulunduğunu söyledi.

Yaşanan deprem ve alınan önlemler hususunda Simav'da Belediye Başkanı Rıza Özdemir başta olmak üzere 16 mahalle muhtarı, vatandaşlar ve esnafla toplantı düzenlediklerini ifade eden Işık, şöyle konuştu:

''Toplumda oluşan genel kanaat, yeterli hasar tespiti yapılmadığı yönündedir. Simav'da deprem ve sonrasında alınan önlemlerle ilgili edindiğim bilgileri bir rapor halinde önce Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe'ye, ardından da Ankara'da Bayındırlık ve İskan Bakanı ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ileteceğim. İhmali görülenler ile görevini gereği gibi yapmayanlar hakkında gerekenin yapılacağına inanıyorum.''

DEPREM TOPLANTISI

Simav'daki depremin ardından yapılan çalışmalara ilişkin sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımıyla toplantı düzenlendi.

Belediye Meclisi Toplantı Salonunda konuşan Simav Belediye Başkanı Rıza Özdemir, ''Deprem, Simav halkı üzerinde olumsuz etkiler bıraktı. Vatandaşların bozulan psikolojisi, Devlet Hastanesine uzman bir psikolog atanmasıyla çözülebilecektir'' dedi.

(AA)