kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
2 Mart 2009, Pazartesi
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kırsaldaki öğretmene ''mobil'' eğitim

Giriş Saati : 02.03.2009 15:12
Güncelleme : 02.03.2009 22:39
Yeni Haber
Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, Yozgat kırsalında görev yapan fen ve teknoloji öğretmenlerine akademisyenlerce uygulamalı eğitim verileceğini bildirdi.

Yozgat Erdoğan Akdağ İlköğretim Okulu bahçesinde konuşlandırılan mobil laboratuvar tırının açılışı nedeniyle düzenlenen törende konuşan Yozgat Valisi Amir Çiçek, öğretmenlerin teorik olarak yaptıkları deneyleri bu proje ile uygulamalı olarak yapabilme imkanı bulacaklarını söyledi.

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli de 288 bin 808 avro olan projenin 212 bin 996 avrosunun AB fonlarından karşılanacağını ifade etti. Proje kapsamında, kırsalda görev yapan fen ve teknoloji öğretmenlerine akademisyenler tarafından uygulamalı eğitim verileceğini aktaran Prof. Dr. Varinli, proje için ''pilot bölge'' seçilen Yozgat'ta tüm ilçelerin ziyaret edilip, belirlenen program kapsamında 223 öğretmene ulaşılacağını belirtti.

Prof. Dr. Varinli, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortaklaşa yürütülecek olan proje kapsamında 12 Haziran tarihine kadar tüm ilçelerin gezilip, öğretmenlere belirli dönemler dahilinde eğitim verildikten sonra kapanış programıyla genel bir değerlendirmenin yapılacağını sözlerine ekledi.

Proje yürütücüsü Bozok Üniversitesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Erol ise katılımcılara proje ve çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Erol, ''Türkiye'de fen ve teknoloji eğitimi imkanları bakımından kıyaslandığında, kırsal ve kentsel alanlar arasında büyük bir eşitsizliğin olduğu görülmektedir. Bu eşitsizliğin giderilememesinin önemli sebeplerinden biri fen ve teknoloji dersi öğretmenlerine deneysel mesleki eğitim verilmemesidir'' diye konuştu.

Doç Dr. Erol, proje kapsamında mobil fen laboratuvarı hazırlayarak, Yozgat'ın kırsal kesimindeki ilköğretim okullarında görev yapan 6. 7. ve 8. sınıf fen ve teknoloji dersi öğretmenlerine mesleki eğitim verilerek, bu açığın kapatılacağını, Avrupa ile bilimsel ve pedagojik bütünleşmenin sağlanıp, yeniliklerin yaygınlaştırılacağını anlattı.

Kırsal alandan eğitime dahil edilen öğretmenlerin de hazır bulunduğu törende, konuşmaların ardından mobil laboratuvarın açılışı yapıldı.

(AA)