kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Ocak 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Gazze sınırı yakınında patlama!

AJANSLAR
Giriş Saati : 27.01.2009 09:10
Güncelleme : 27.01.2009 23:16
Yeni Haber
Gazze Şeridi'nde yayın yapan El Kuds radyosu, sınırda meydana gelen patlamada bir İsrail askerinin öldüğünü, bazılarının yaralandığını duyurdu.

İslami Cihad'a bağlı radyonun haberinde, patlamanın bölgenin kuzeyindeki Kisufin geçişi yakınlarında olduğu belirtildi.

Habere göre, patlama saat 08.30 sıralarında meydana geldi. Patlamanın sorumluluğunu şu ana üstlenen olmadı. İsrail tarafından da böyle bir patlama olduğuna veya bir askerin öldüğüne dair bilgi gelmedi.

Bu arada, İsrail tek taraflı ateşkes ilan ettiğinde bir hafta süreyle Hamas ve diğer örgütlerin hareketlerini izleyeceğini bildirmişti. Bu süre dün sonra erdi.

İSRAİL-GAZZE SINIRINDA ÇATIŞMALAR YAŞANIYOR

İsrail ile Hamas arasında karşılıklı ilan edilen tek taraflı ateşkeslere rağmen, İsrail askerleriyle Filistinli militanların sınırdaki Kissufum bölgesinde çatıştıkları bildirildi. Görgü tanıkları, bölgeden yoğun silah sesleri geldiğini ve İsrail helikopterlerinin çatışma alanının üzerinde uçtuğunu kaydetti.

İsrail ordusu da bir İsrail devriyesini hedef alan bir patlama meydana geldiğini açıkladı; ancak başka bilgi vermedi.

Bir İsrail jetinin de Gazze kenti üzerinde alçak uçuş gerçekleştirdiği belirtildi. Bu uçuşun bir uyarı niteliğinde olduğu kaydedildi.

Filistinli kaynaklar ise patlamada bir İsrail askerinin öldüğünü; üçünün de yaralandığını bildirmişlerdi.

İsrail'in 27 Aralık'ta başlattığı ve 18 Ocak'ta sona erdirdiği saldırılardan sonra Hamas ve İsrail tek taraflı ateşkes ilan etmişlerdi.

GAZZE ŞERİDİ'NDE BİR FİLİSTİNLİ İSRAİL ATEŞİNDE ÖLDÜ

Arap televizyonlarının bir İsrail askerinin patlamada öldüğünü açıklamalarından kısa süre sonra Gazze Şeridi'nde İsrail ateşinde bir Filistinlinin öldüğü bildirildi.

Hastane kaynakları, Gazze Şeridi'nin güneyinde İsrail sınırı yakınındaki Kissufim bölgesinde İsrail topçusu veya helikopterleri tarafından açılan ateş sonucu 24 yaşındaki Enver El Dreim isimli Filistinlinin öldüğünü belirttiler.

Bundan kısa süre önce El Arabiye ve El Cezire televizyonları, Gazze Şeridi yakınlarında meydana gelen patlamada bir İsrail askerinin öldüğünü bildirmişti.