kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Ocak 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Film senaryosu gibi cinayet planı

(CİHAN)
Giriş Saati : 27.01.2009 16:24
Güncelleme : 27.01.2009 21:53
Yeni Haber
İzmir-Çeşme otoyolunda park halindeki bir otomobilde iki ceset bulunması olayının sır perdesi aralandı.

İşadamı İbrahim Kesen'i (32), çalışanı Süleyman Yenigün'ün (27) vurduğu ve ardından intihar ettiği, hayat sigortasından 500 bin liralık tazminatı alabilmek için de olaya cinayet süsü verildiği ortaya çıktı. Cinayet işlenen silahı saklayan Yenigün'ün yeğeni O.E., Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından gözaltına aldı.

Edinilen bilgiye göre olay, 26 Ocak Pazartesi saat 03.30 sıralarında, otoyolun Limontepe kavşağında meydana gelmişti. Üstünler Otomotiv ve Yedek Parça Ltd. Şti.'nin sahiplerinden, iki çocuk babası Kesen'e, yanında çalışan Süleyman Yenigün (27), ailesinden gelen 80 bin TL'lik mirası borç olarak verdi.

Parayı, faiziyle birlikte Yenigün'e parça parça ödeyen Kesen, son dönemlerde borcunu aksatınca ikili arasında sıkıntı çıkmaya başladı. Borçlularından, "Oğlum senin yüzünden kanser oldu. Borcumuzu ver artık." diye kısa mesaj alan Yenigün, patronu Kesen'le konuşmaya karar verdi. Yeğeni O.E.'yi yanına alan Yenigün, olay günü şehir dışında olan patronunu beklemeye başladı. Geç saatlerde İzmir'e gelen Kesen'i Bornova'da, yeğeninin siyah renkli, Doblo model otomobiliyle karşılayan Yenigün, Limontepe kavşağına kadar takip etti. Kavşakta yeğeninin arabasından inen Yenigün, konuşmak için yol kenarına park eden İbrahim Kesen'in otomobiline geçti. Bir süre birada konuşan ikili, daha sonra tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine silahına sarılan Yenigün, Kesen'i başından vurdu, sonra da arkadaki arabadan inen yeğeni O.E.'nin yanına gitti. Yeğenine, "Artık ben bittim. Hayatta kalsam ne olacak? 500 bin liralık hayat sigortam var. İntihar ettikten sonra silahı alıp saklayacaksın ve kimseye bir şey anlatmayacaksın. Sigortadan gelen parayla eşime ve çocuğuma bakacaksın." dedi.

İntihar etmesi durumunda sigortadan para alınamayacağını bilen İbrahim Yenigün, yeğenine yapması gerekenleri söyledikten sonra Kesen'in otomobilinin sağ ön koltuğunda başına bir el ateş ederek yaşamına son verdi. Olayın ardından O.E., tabancayı alarak oradan uzaklaştı.
Geniş çaplı soruşturma başlatan Cinayet Büro Amirliği ekipleri, olay günü siyah renkli bir arabanın olay yerinde bulunduğu bilgisine ulaşınca, sahibi O.E.'yi y gözaltına aldı.