kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Ocak 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kıbrıs müzakerelerine yarın devam edilecek

Giriş Saati : 27.01.2009 16:25
Güncelleme : 27.01.2009 23:16
Yeni Haber
KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, Kıbrıs sorununa kapsamlı çözüm bulmayı amaçlayan müzakereler çerçevesinde yarın yapacakları görüşmede ''mülkiyet'' konusunu görüşmeye başlayacak.

Liderler, Lefkoşa ara bölgede saat 10.00'da bir araya gelecekler. Talat ve Hristofyas mülkiyet konusunu ele alırken, özel temsilcileri Özdil Nami ve Yorgos Yakovu, ''Yönetim ve Güç Paylaşımı'' konularında anlaşmaya varılamayan unsurlarda yakınlaşma sağlamaya çalışacak.

KKTC Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Hasan Erçakıca, düzenlediği haftalık basın brifinginde, ''mülkiyet'' konusunun, Kıbrıs sorununun en önemli konularından biri olduğuna işaret ederek, ''Bu nedenle konu titizlikle ele alınacaktır. Kıbrıs Türk tarafı, konunun ciddiyetine uygun bir hazırlık süreci geçirmiştir ve yarınki görüşmeye hazırdır'' dedi.

İki liderin temsilcileri Nami ve Yakovu'nun ''Yönetim ve Güç Paylaşımı'' konularındaki ortak metinleri hazırlama çalışmasını tamamladıklarını kaydeden Erçakıca, şöyle konuştu:

''Bugün elimizde 'Yönetim ve Güç Paylaşımı' konularında gelinen aşamayı, anlaşılan ve anlaşılamayan noktaları belirleyen ortak metinler vardır. Bu metinlerde, üzerinde anlaşılmış bulunan hususlar çoğunlukta olmakla birlikte, henüz daha anlaşılamamış önemli hususların varlığı saptanmıştır.
Bundan sonraki aşamada iki lider 'Mülkiyet' konusunu ele alırken, iki temsilcinin 'Yönetim ve Güç Paylaşımı' konularında yakınlaşma sağlama çalışmaları devam edecektir. Umudumuz, bu konudaki ayrılıkların biraz daha azaltılması ve üzerinde uzlaşmaya varılmış konuların çoğaltılmasıdır.''

Erçakıca, bir soru üzerine, ''Mülkiyet'' konusu görüşülürken görüşme heyetine, konunun uzmanlarının da katılacağını, buna Cumhurbaşkanı Talat'ın karar vereceğini belirtti, ancak isim vermedi. Erçakıca, ''Mülkiyet'' konusunun görüşülme metodunun da yarın belli olacağını söyledi.