kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Ocak 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Eğitimcilere ek ödeme müjdesi

ANKA
Giriş Saati : 27.01.2009 08:48
Güncelleme : 27.01.2009 17:55
Yeni Haber
Milli Eğitim Bakanlığı, geçici görevlendirilen eğitim çalışanları ile formatörlere 2,5 yıl verilmeyen ek ödemelerin verilmesi için yasal düzenleme yapıldığını açıkladı.

Geçici görevlendirilen eğitim çalışanları ve formatörlerin ek ödeme sorunu çözülmesine karşın, 1 Temmuz 2006 tarihinden bu yana bu çalışanlar ek ödemelerini alamamıştı. Milli Eğitim Bakanlığı, söz konusu 2,5 yıllık sürede ek ödemelerini alamayan çalışanların bu ödemelerini alabilmeleri için yasal düzenleme yapıldığını bildirdi. Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanı Nurettin Konaklı'nın imzası ile 23 Ocak 2009 tarihinde ilgili birimlere gönderilen yazıda 2008/14575 sayılı Karar'ın 4'üncü maddesi ile haftada 15 saat ek ders ücretinden faydalanan il milli eğitim müdür yardımcısı, ilçe milli eğitim müdürü ve şube müdürlerine haftada 10 saat, ilköğretim müfettişi ve ilköğretim müfettiş yardımcılarına ise haftada 5 saat daha ek ders ücreti ödenmesinin sağlandığı anımsatıldı. Daha önce Bakanlık merkez veya taşra teşkilatında görevlendirilen yönetici ve öğretmenler ile Bakanlığa verilmiş bir görevi yürütmek üzere diğer kurumlarda Bakan onayı ile görevlendirilen yönetici ve öğretmenlerin fiilen ek derse girmeden ek ders ücreti almalarından dolayı ek ücret almadıkları belirtilen yazıda, "Karar'ın yayımı tarihinden itibaren söz konusu ek ödemeyi almaları sağlanmış olup, ayrıca 01 Temmuz2006-23 Ocak 2009 tarihleri arasındaki mağduriyetlerinin giderilmesini teminen yasal düzenleme için Maliye Bakanlığı ile gerekli çalışmalar yapılmaktadır" denildi.

Yazıda, 2008/14575 sayılı Karar'ın 3'üncü maddesi değişikliği ile yarım günlük izinler hariç, her ne şekilde olursa olsun izinli ve raporlu olunan sürelerde ek ders ödenemiyor iken yapılan değişiklik ile ek ödemeden faydalanamayan personelin izinli ve raporlu olunan sürelerde ek ders ücretinin kesintiye uğramadan ödenmesinin sağlandığının da altı çizildi.