kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Ocak 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kılıçdaroğlu'ndan hodri meydan

Giriş Saati : 27.01.2009 19:44
Yeni Haber
CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Başbakan kendisine güveniyorsa Başbakanlık koltuğundan ayrılır, gelir İstanbul'a başkan adayı olur, benimle yarışır'' dedi.

Kılıçdarğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün partisinin grup toplantısındaki konuşmada kendisine yönelik sözlerine, Başakşehir'in Altınşehir Mahallesi'nde yanıt verdi.

Basın mensuplarını Altınşehir'e götüren Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın kendisine hitaben ''İstanbul'da nerede çamur, çöp var göstersin'' dediğini hatırlattı.

Mahalledeki çamurlu yolu basın mensuplarına gösteren Kılıçdaroğlu, ''Sayın Başbakan öyle anlaşılıyor ki İstanbul'un rantını fazla düşündüğü için İstanbul'un sokaklarındaki çamuru artık gözleri görmüyor. Başbakanı İstanbul'a davet ediyorum. Buraya davet ediyorum. Gelsin çukuru, çamuru ve çöpü görsün'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'a 6 ay içinde İstanbul'u çöpten çamurdan çukurdan kurtaracağı sözünü veren Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'dan da yolsuzlukları 6 ay içerisinde bitirmesini istedi.

Kılıçdaroğlu, ''İstanbul'un rantını birilerinin cebine aktarmak için değil, İstanbul'un yollarındaki çöpü, çukuru, çamuru yok etmek için yetkimi kullanacağım'' dedi.

Basın mensuplarının Başbakan Erdoğan'ın bugünkü grup toplantısındaki kendisine yönelik sözlerini hatırlatması üzerine Kılıçdaroğlu şunları söyledi:
''Benim söylediklerime Sayın Topbaş değil de niçin Sayın Başbakan yanıt veriyor? Başbakan kendisine güveniyorsa Başbakanlık koltuğundan ayrılır gelir İstanbul'a başkan adayı olur, benimle yarışır. Eğer Sayın Başbakan bundan çekiniyor ve korkuyorsa, o zaman Kadir Topbaş'ı o görevden alsın, kendisine güvenen bir başka başkan getirsin.''

Başbakan Erdoğan'ın ''İstanbul'da yol bulamaz'' dediğinin hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın bu sözlerle espri yapmış olabileceğini, ancak bunun ''Soğuk bir espri'' olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, ''Bakın ben çamurlu yolu gördüm, çukuru da gördüm, İstanbul'un varoşlarına da geldim'' dedi.

Açıklaması sırasında etrafında toplanan vatandaşlara dönerek, ''Bana güveniyor musun?'' diye seslenen ve ''Güveniyoruz'' yanıtını alan Kılıçdaroğlu, halka güvendiğini ve halkın ''Kılıçdaroğlu ve ekibi gelirse İstanbul İstanbul olacak'' dediğini ifade etti.

Bir soru üzerine Kağıthane'de oturduğunun doğru olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, evinin orta düzeyde insanların yaşadığı bir muhitte olduğunu belirtti.

Kılıçdaroğlu, halkla beraber yaşayıp, halkla beraber çözüm üretmek gerektiğini dile getirerek, ''Halka güven duymak zorundayız. Halkla beraber yola koyulduk ve bu süreci kazanacağız'' dedi.

Başbakan Erdoğan'ın ''öğrenci burslarının AK Parti döneminde değil CHP döneminde düşürüldüğünü'' söylediğinin belirtilmesi üzerine, Kılıçdaroğlu, ''Benim Topbaş'a sorduğum soruyu öyle anlaşılıyor ki Sayın Başbakan da anlayamamış. Öğrencilerin bursları Anayasa Mahkemesinin gerekçeli kararı yayımlanmadan kesildi. Ben Topbaş'a 'öğrenci burslarını keserek acaba belediyenin açıklarını mı kapatmaya çalışıyorsunuz?' diye sordum. Sayın Başbakan buna neden cevap vermedi acaba?'' diye konuştu.

YOKSUL AİLELERE UCUZ DOĞAL GAZ

Kılıçdaroğlu, başkan olması halinde kömür yardımı yapıp yapmayacağı sorusunu cevaplandırırken ''Başkan olduğunda ilk yapacağı işlerden birinin kömür dağıtmak değil, yoksul ailelere ucuz doğal gaz vermek olacağını'' söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu, ''Herkes adam gibi evlerinde oturacak, birilerinin yoksulluğunu teşhir etmeyeceğiz. Herkese geliri düşükse belli bir metre küpe kadar doğal gazdan ücret alınmayacak'' dedi.

''Kadir Topbaş, 'Kılıçdaroğlu'nu gezdirin İstanbul'u öğrensin' dedi. Sizin yorumunuz ne olacak?'' sorusuna Kılıçdaroğlu, ''Topbaş, kendisine güveniyorsa gelsin beraber gezelim'' yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu, maliyeci olduğunu ve her projesinin ayağının yere bastığını belirterek, ''Söyleyeceğimiz her sözün yapılabilirliği vardır'' dedi.
Başbakan Erdoğan'ın İstanbul'da çöp, çukur olmadığını söylediğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, ''Sayın Başbakan Dilara nerede öldü? Araba mı çarptı? Ben buradayım. Sayın Başbakan da bir gelsin bakayım. Makam arabasından insin, bir yürüsün bakayım'' diye konuştu.

Kendisine sorunlarını anlatan vatandaşlara, 'İstanbul'un rantını, AK Parti ve yandaşlarına yedirtmeyecekleri'' sözünü veren Kılıçdaroğlu, İstanbul'un rantının yine İstanbul halkına gideceğini söyledi.

Topbaş'ın bazı soruları yanıtlayamadığı için başbakan Erdoğan'ın desteğini aldığını savunan Kılıçdaroğlu, vatandaşlara hitaben de şunları söyledi:
''29 Mart sabahı beni ve arkadaşlarımı seçerseniz, burada yaratılan ranttan buranın halkı yararlanacak. Burada hiçbir vatandaşımızı evinden atmayacağız. Size makarna ve kömür vermeyeceğiz. Ben size özgürce yaşayabileceğiniz, çağdaş, uygar bir İstanbul vaat ediyorum. İstanbul'da İstanbullu gibi yaşayacaksınız. Ben İstanbul'u biliyorum, İstanbul'u seviyorum. İstanbul'u rantı için değil, İstanbul'a hizmet etmek için seviyorum.''

Kılıçdaroğlu, bölgede dolaşarak vatandaşlarla sohbet de etti.
Bazı vatandaşlar gecekondularının belediye tarafından yıkıldığını belirterek yardım isterken, bazı vatandaşlar da basın mensuplarına ''Hep Kılıçdaroğlu'nun peşindesiniz, gelin biraz da yıkılan evlerimizi çekin'' diyerek tepki gösterdi.

AA