kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Ocak 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Rum yönetimi Türkiye aleyhinde AİHM'ye başvuracak

AA
Giriş Saati : 27.01.2009 18:56
Güncelleme : 27.01.2009 23:16
Yeni Haber
Kıbrıs Rum yönetimi sözcüsü Stefanos Stefanu, ''kayıp akıbetlerinin tamamen aydınlatılmasına yardımcı olmak amacıyla'' Türkiye aleyhine Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine (AİHM) başvuracaklarını açıkladı.

Rum haber ajansına göre Stefanu, düzenlediği basın toplantısında, Rum hükümetinin, tiyatrocu Attila Olgaç'ın sonradan ''senaryo çalışması'' olduğunu belirttiği Kıbrıs Barış Harekatıyla ilgili iddilarını Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesinde gündeme getirmeye, ayrıca Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine (AİHM) başvuruda bulunmaya karar verdiğini bildirdi.

Kıbrıs Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas'ın konuyu Rum Başsavcısı Petros Keridis ve Rum Başkanlık Komiseri Yorgos Yakovu ile ayrı ayrı görüştüğünü ve görüşmede, ''Atilla Olgaç isimli Türk tiyatro oyuncusunun 'itirafının' değerlendirilmesi yönünde yapılabilecekler konusunun ele alındığını'' belirten Stefanu, ''Görüşme sırasında, konunun Türkiye aleyhine Güney Kıbrıs'ın devletlerarası 4. başvurusu çerçevesinde Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesine götürülmesine ve aynı zamanda AİHM'ye başvurulmasına karar verildi'' dedi.

''Ana hedefin, kayıp akıbetlerinin tamamen aydınlatılmasına yardımcı olmak olduğunu'' kaydeden Stefanu, bir soru üzerine, ''AİHM'nin Türkiye'nin kayıp kişilerin akıbetinin belirlenmesiyle ilgili olarak ne yapması gerektiği hakkında kararları vardır'' ifadesini kullandı.

Stefanu, konunun, ''Avrupa Parlamentosunda ve Rum Meclisinin ilişki içerisinde bulunduğu diğer uluslararası organlarda tartışılması yönünde hükümetin Meclisle işbirliği yapmasının da kararlaştırıldığını'' ifade etti.