kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Ocak 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

BBC'nin tavrı kaygı yarattı

Giriş Saati : 27.01.2009 09:42
Güncelleme : 27.01.2009 23:16
Yeni Haber
İngiltere Avam Kamarasında 122 milletvekili, BBC yayın kuruluşunun ''tarafsızlığın ihlali olacağı'' gerekçesiyle Gazze'ye yardım kampanyalarına yayınlarında yer vermeyi reddetmesi konusunda önerge verdi.

''Felaketlere Acil Müdahale Komitesi'' adı altında faaliyet gösteren ve pek çok yardım vakfının üye olduğu çatı kuruluş tarafından hazırlanan ve yardım çağrılarına yer verilen tanıtım filmini yayımlamayan BBC'nin tavrının Parlamentoda ele alınması talebiyle verilen önerge, imzalar tamamlanarak dün akşam İşçi Partili milletvekili Richard Burden tarafından Avam Kamarası'na sunuldu.

Burden, imzalar arasında bütün partilerden milletvekillerinin bulunduğunu belirterek, BBC'nin tavrının bütün kesimlerde ciddi kaygı yarattığını söyledi.

BBC, ''Felaketlere Acil Müdahale Komitesi'' tarafından hazırlanan Gazze için yardım kampanyası çağrısının yer aldığı tanıtım filmini yayımlamayı reddetmiş ve gerekçe olarak "tarafsızlığı" göstermişti. Aynı gerekçeyle görüntüyü yayımlamayı reddeden ITV, Kanal 4 ve 5 televizyonları, daha sonra tanıtım filmine yayınlarında yer vermeyi kararlaştırmış, SKY TV ise bu konudaki kararını açıklamamıştı.

Dün BBC'nin tavrına tepkiler artmış, aralarında dini liderler, siyasetçiler, yardım vakıflarının yöneticileri ve BBC'nin izleyicilerinin de bulunduğu 11 bin kişi tepkisini farklı yollardan ortaya koymuştu.