kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Ocak 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kreş cinayeti zanlısı suçunu itiraf etti

Giriş Saati : 27.01.2009 12:19
Güncelleme : 27.01.2009 23:16
Yeni Haber
Belçika'da geçen hafta yaşanan kreş cinayetinin zanlısı suçunu itiraf etti...
Kim De Gelder'in (20) avukatı Jaak Haentjens, müvekkilinin iki bebek ve bir görevli kadını öldürdüğünü itiraf ettiğini açıkladı.

Avukat Haentjens, De Gelder'in yaptıklarının ''insanlık dışı'' olduğunu kabul ettiğini söyledi.

Geçen hafta ölü bulunan yaşlı bir kadının (73) cinayetinden de sorumlu olduğu sanılan De Gelder, yaşlı kadını öldürdüğü iddialarını ise kabul etmedi.

Bir kreşteki iki bebek ve bir görevli kadını öldüren De Gelder, birçok çocuk ve kreş çalışanını da yaralamıştı. Yetkililer, De Gelder'in iki kreşe daha saldırmayı planladığına dair kanıtlara ulaştıklarını belirtti.

SANIK ADALETE YARDIMCI OLACAK

Belçika'nın Flaman kesiminde, geçen cuma günü bir kreşe girerek 2 bebeği ve bir görevli kadını bıçakla öldüren, 10'u çocuk 12 kişiyi ağır yaralayan Belçikalı Kim De Gelder (20), avukatı kanalıyla "adalete yardımcı olacağını" duyurdu.

Bugüne kadar suskun kalan, kreş cinayetleri dışında, 16 Ocakta cesedi bulunan ve katili belirlenemeyen 73 yaşındaki bir kadının bıçaklanarak öldürülmesiyle de bağlantılı görülen De Gelder, adli makamlar önünde suskunluğunu sürdürürken, avukatı Jaak Haentjes çeşitli açıklamalarda bulunuyor.

Müvekkilinin, kreş saldırısında Termonde bölgesinde geçirdiği 3-4 saatlik süreden hiçbir şey hatırlamadığını söyleyen avukat, sanığın yaşlı kadının öldürülmesiyle ilgisi bulunmadığını savunurken, kreş cinayetlerini kabul ve itiraf ettiği mesajı verdi.

Avukat, müvekkilinin psikolojik rahatsızlıklarının kanıtları bulunduğunu, bu kişinin 15-16 yaşlarındayken ciddi psikolojik sorunlar yaşadığını, "gaipten sesler duyduğunu", 18 yaşındayken ailesinin kendisini hastaneye kapattırmak için başvuruda bulunduğunu ancak psikologların bunu gerekli görmediklerini anlattı.

Avukat, müvekkilinin "insanlık dışı bir şey yaptığının farkında olduğunu, pişmanlık duyduğunu tahmin ettiğini" söyledi.

Olayı izleyen 3 gün boyunca yemek yemeyi reddeden sanığın zorla beslenmesine son verildiği, gıda almaya başladığı, bulunduğu hapishanede, diğer mahkumların saldırı tehditleri nedeniyle yakın koruma altında bulundurulduğu bildirildi.

AA