kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Ocak 2009, Salı
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Obama ile Sarkozy arasında telefon görüşmesi

Giriş Saati : 27.01.2009 08:27
Güncelleme : 27.01.2009 23:16
Yeni Haber
ABD Başkanı Barack Obama, dün aralarında Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy'nin de bulunduğu bir dizi yabancı ülke lideriyle telefon görüşmesinde bulundu...
Beyaz Saray Sözcüsü Robert Gibbs, Obama'nın, Sarkozy'nin yanı sıra Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Rusya Devlet Başkanı Dimitri Medvedev ile birer telefon görüşmesinde bulunduğunu belirtti, ancak görüşmelerde gündeme gelen konular hakkında bir açıklamada bulunmadı.

Öte yandan Fransa Cumhurbaşkanlığı bürosundan yapılan açıklamada, Obama ile Sarkozy arasında yarım saat kadar süren görüşme sırasında aralarında küresel ekonomik kriz ve Orta Doğu'da barış çabaları da dahil olmak üzere bir dizi sorunun gündeme geldiği belirtildi.

Sarkozy'nin, Obama göreve geldikten sonra attığı cesur adımları, özellikle de Guantanamo üssünü kapatma kararını memnuniyetle karşıladığının dile getirildiği açıklamada, ''Bu tedbirler, Avrupa'nın güçlü beklentilerini karşılamıştır ve Fransa, bunların hayata geçirilmesinde ABD'ye yardım etmeye hazırdır'' ifadeleri yer aldı.

Açıklamada ayrıca, Obama'nın, NATO öncülüğündeki güçlerin Taliban militanlarıyla çatıştığı Afganistan'da yeni bir strateji oluşturulması yönündeki çağrısından duyulan memnuniyet, iki liderin küresel kriz konusunda kararlı adımlar atılmasına ihtiyaç olduğu hususunda hemfikir oldukları ve Londra'da yapılacak G-20 zirvesinden önce ''birlikte yakın bir çalışma içine girecekleri'' bildirildi.

AA