kapat
07.11.2001
 SON DAKÝKA
 EDÝTÖR
 YAZARLAR
 HABER ÝNDEKS
 EKONOMÝ
 FÝNANS
 MARKET
 TÜRKÝYE
 DÜNYA
 POLÝTÝKA
 SPOR
 MAGAZÝN
 SAÐLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SÝNEMA
 SANAT
 MODA
 KÝTAP
 MÜZÝK
 TARÝH
 GURME
 GEZÝ
 OTOMOBÝL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODÝ
 ASTROLOJÝ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFÝK
 ÞANS&OYUN
 ACÝL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARÞÝV
 


GÜNGÖR MENGÝ
Savaþ ve fýrsat
Afganistan'da hedefe varýldýðý zaman, halklarýný intikamcý duygularla kýþkýrtacak olan köktenci Ýslâm rejimleri, bu savaþýn yeni hedefleri olarak ortaya çýkmayacak mý? Irak, terörün kaynaðýný kurutmak adýna eninde sonunda parçalanmýþ bir ülke olmaya mahkžm edilmeyecek mi?

ÇETÝN ALTAN
Berin Nadi-Dinçer Güner
Bir yanda medyadan yansýyan güncel olaylarýn alevli haberleri; ekonomik analizler; siyasal demeçler; evrensel dramlarýn kanlý tefrikalarý... Ve bir yanda kendine özgü þýrýltýlarýyla, akýp giden bireysel yaþam ýrmaklarý...

HAÞMET BABAOÐLU
Ýþsizlik korkusu
Ne kadar haklý gerekçelere, ne kadar doðru düþüncelere ve incelikli duygulara dayanýrsa dayansýn, kimse yüzlerimizin gülmeyeþinden iç rahatlýðýyla yakýnamayacak... Çünkü asýk suratlarýmýz, kaygýyla donanmýþ alýn çizgilerimiz, çatýk kaþlarýmýz ve kilitlenip kalmýþ dudaklarýmýzýn sebebi, bize özgü hoyrat kültürümüz deðil artýk... O ayrý!

ERDAL BÝLALLAR
Bolu Tüneli!
"Tünel kýsalacaðýndan maliyet 60 milyon dolar azalacak!" Açýklamaya bakarsanýz; göçüðü meydana getiren depreme neredeyse teþekkür edeceðiz... Çünkü; tüneli kýsa tutmaya, harcamayý azaltmaya kafamýz basmadýðý için bunu saðlayan 7.2'lik deprem sayesinde 60 milyon dolar tasarruf edeceðiz...

HULKÝ CEVÝZOÐLU
En güçlü olduðun an, en zayýf anýndýr
"En güçlü olduðun an, en zayýf anýndýr" gerçeðini öðrendikten çok sonra benzer bir sözü okumuþtum. Lao-Tzeu da, "Ýnsan tam güçlü ve sert olduðu zaman ölür" diyor. Demek ki aklýn yolu bir. Bir baþka deyiþle, "ortak akýl" denen þey bu olsa gerek.

YAVUZ DONAT
Kamuoyu rüzgârý
- Partilere yazýyorum... Sonra sivil toplum örgütlerine... Ýl baþkanlarýmýza... Yani... Herkese yazýyorum. Yine sorduk: - Ne yazýyorsunuz? - ANAP'ýn, devlette yeniden yapýlanma projesini... Deðiþim ile ilgili önerilerimizi.

GÜLAY GÖKTÜRK
Yaþama þans verin
Yazmayýþýmýn ilgisizlikten olduðunu düþünenler yanýlýyor. Tam tersine, -artýk gazete sayfalarýnýn iyice diplerine düþen- o küçücük ölüm haberlerinin her biri içimi kavuruyor. Kurbanlarýn son resimlerine bakýyorum. Bir deri bir kemik kalmýþ yüzlerindeki son ifadeyi okumaya çalýþýyorum.

OKAY GÖNENSÝN
Seçim olmazsa...
PKK terörü "zýddýna" çalýþmýþ, Milliyetçi Hareket Partisi'ni iktidara taþýmýþtý. Yolsuzluklar, "þüyuu vukuundan beter" hale gelmiþ, toplumun büyük kesimi "tek temiz insan"a yönelmiþti. Radikal sað ile "namuslu" sol barýþmak, kucaklaþmak zorundaydý.

ÞELALE KADAK
Petkim tesisleri kimleri çileden çýkardý?
Kimya sektörünün önde gelen temsilcileri kýzgýn, çünkü Yarýmca'yla ilgili önerilerinin dikkate alýnmadýðýný düþünüyor. Petrol sektörü çevreleri kýzgýn, çünkü devamlý devletin küçültülmesi esastýr deniliyor ancak devlet þirketi rafineri açýyor!

ÞÜKRÜ KIZILOT
Hayali ihracatý fazla abartýyoruz
Çok kiþinin de bildiði gibi, "Hayali Ýhracat" olayýnda, gerçekte olmayan bir ihracat, sanki yapýlmýþ gibi gösterilerek, "Naylon fatura" yoluyla, "KDV iadesi" alýnarak, devletin ve halkýn yüz trilyonlarca lirasý dolandýrýlýyor.

ZÜLFÜ LÝVANELÝ
Berin Haným kuþaðý
O gün acýsýný içine gömen bu zarif ve bilge hanýmefendi, bugün bir cenaze töreniyle topraða verilecek. Ne garip! Hayatýn en önemli iki olayý doðum ve ölüm; ama insan ikisini de göremiyor. Baþkalarý tanýklýk ediyor hem doðumumuza, hem ölümümüze.

METÝN MÜNÝR
Kurtar bizi Paþam
Dýþiþleri Bakaný Ýsmail Cem'in birkaç gün önce Meclis'te yaptýðý konuþmadan sonra içime bir þüphe düþtü. Kafasýnda kýrk tilki yarýþtýrmakla ünlü Ýnönü ile ilgili bu fýkrayý bana tersinden mi anlatmýþlardý?

ÝLKER SARIER
Ýhbar ediyorum!
Bu ülkede milletin menfaatine de olsa ihbar yapmak tehlikelidir. "Ortalama Türk" o saniye adama ihbarcý damgasýný yapýþtýrýr, bilmez misin? Bilirim elbet, o yüzden, bizzat "kendimi" ihbar edeceðim!.. Ben galiba vatan hainiyim, kendimden uyuz olmaya baþladým.

SEDAT SERTOÐLU
Alsak mý?
Pratikte bu iþe bakarsak, Türkiye'nin bunu yapabilecek askeri gücü var.. Daha önce de, 35 bin asker, yüzlerce zýrhlý araç ve tank ile Irak'ýn tam 100 kilometre içine girip, PKK'yý tepelemiþtik..

ERDOÐAN SEVGÝN
Beyaz'ýn isyaný
Murat Birsel, Beyaz'ý yakalamýþ, Çaðla Þikel ile biten aþký konuþmaz olur mu? Soruyor. Ve Beyaz, paparazzilerden illalah diyen sanatçýlarýn duygularýna tercüman oluyor. Özellikle ekran magazincilerini, kýrmadan, nazik bir uslupla eleþtiriyor.

MEHMET TEZKAN
'Biz' demeyi býrakýp 'ben'e dönen adam: Terim
Kiþinin hayata bakýþýný anlatan, kiþinin ruh halini çözümleyen iki muhteþem kelime.. 'Biz' hem dayanýþmanýn.. Hem yardýmlaþmanýn.. Hem de birikimlerin simgesidir.. Býrakýn bir þirketi yönetmeyi.. Bir takýmý çalýþtýrmayý.. Bireysel bir baþarýya imza atsanýz bile 'ben' deme hakkýnýz yoktur..

HINCAL ULUÇ
Bursalýlara düþenler de var..
Abdullah'ýn maðazasý da bir baþka güzellik.. Öyle bir koleksiyon yapmýþ ki, bizim Apo.. Futbola dalýp iþleri sermiþti. Yeniden baþýna geçtiði nasýl belli oluyor.. Hele bir dünya güzeli gömlekleri var ki.. Apo da krize meydan okuyanlardan..

ABDURRAHMAN YILDIRIM
Kayýtdýþý sermaye piyasasý
SPK, geçen hafta bazý hisselerde manipülasyon yaptýðý gerekçesiyle hakkýnda yine suç duyurusu yapmýþtý. Her hafta suç duyurusu listesinde 10'a yakýn kiþi var. SPK, sadece Cumhuriyet Savcýlýðý'na manipülasyon yaptýðý için suç duyurusunda bulunmakla kalmýyor, borsada iþlem yasaðý getiriyor ve elindeki hisse senetlerinin satýþýný donduruyor.

ERMAN TOROÐLU
Kural hatasý!
Geçtiðimiz haftalarda iki ayrý maçta iki enteresan olay gerçekleþti. Biri Samsun'da oynanan ve 11. dakikada Metin Tokat'ýn düdüðüyle yarýda kalan ve sonra Ankara'da Mustafa Çulcu'nun kaldýðý yerden taç atýþýyla baþlattýðý Samsun-Beþiktaþ maçý...

HÜSNÜ ÇÝL
Vazgeçme Denizli
Bu yýl alýnan 6 yerli oyuncu da bu takýmýn banko futbolcularýdýr. Defansýn ileride kurulmasý oyun sahasýný kýsaltýp tekniði yüksek oyuncularla F.Bahçe'nin yaþadýðý tarihi bir olaydýr. Revivo, Rapajc, Mirkoviç, Ogün ve Johnson oynamadý. Bence iyi ki oynamadýlar.


<< Geri dön Yazýcýya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEÞÝSÝ
SABAH'ýn Demokrasi Kürsüsü'nde sizde sesinizi duyurun

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGÝ BASIM YAYINCILIK SANAYÝ VE TÝCARET A.Þ. - Tüm haklarý saklýdýr