kapat
07.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 

  Düelloya var mısınız?
Taliban lideri Molla Muhammed Ömer, ABD Başkanı George W. Bush ile İngiltere Başbakanı Tony Blair'i düelloya davet etti. Batı basınında çıkan "Molla Ömer mağaralarda saklanıyor, sürekli kaçıyor" haberlerine kızan Taliban yönetiminin Sağlık Bakanı Vekil Ahmed Mütevekkil tarafından İran'ın IRNA haber ajansı aracılığıyla yapılan düello teklifinde şöyle denildi:
Tüm Metin

  İmparator'lu skeçlere devam
İtalyan televizyonu RAI DUE'nin sevilen Pazar spor programı "Quelli che il calcio"da Fatih Terim taklidi ile reyting rekorları kıran Maurizio Crozza, Sabah'a konuştu. Programında İmparator'u "Casa Terim" (Terim'in Evi) skeciyle hicveden, ancak Terim'in isteği üzerine skeçlerini yayından kaldıran Crozza, Terim'in Milan'dan kovulduğunu duyduktan sonra "Casa Terim"e devam edeceğini açıkladı.
Tüm Metin

  Harekatın 32'nci günü
"Paranoyak Ladin": İngiltere Dışişleri Bakanı Jack Straw, Ladin'in "psikozları olan paranoyak biri" olduğunu ve davranışları itibariyle Nazi lideri Adolf Hitler'e benzediğini söyledi. Şarbon yayılıyor: Pakistan'daki Amerikan büyükelçiliği, Lahor'daki konsolosluğuna şarbonlu mektup gönderildiğini belirtti. Mektubun, Pakistan'dan postalandığı açıklandı.
Tüm Metin

  Clinton ağzıyla kuş tutacak bir stajyer arıyor
Beyaz Saray stajyeri Monica Lewinsky skandalı yüzünden koltuğunu yitirme tehlikesiyle karşı karşıya kalan eski ABD Başkanı Bill Clinton hâlâ uslanmadı. Genç kızlara ilgisiyle bütün dünyanın diline düşen Clinton, Columbia Üniversitesi yönetimine duyuru panolarına asılmak üzere gönderdiği ilanla bu yılın başında emekli olduktan sonra New York'un Harlem semtinde açtığı ofiste görevlendirmek üzere "genç, bayan" stajyer aradığını duyurdu.
Tüm Metin

  Prenses'in serveti yeğenine kalacak
Eski İran Şahı Rıza Pehlevi'nin ikinci eşi mahzun Prenses Süreyya dün yapılan bir törenle son yolculuğuna uğurlandı. 10 gün önce ölen 69 yaşındaki Prenses'in Paris'teki cenaze törenine 800 kişi katıldı. Törene katılanlar, hem Prenses Süreyya için gözyaşı dökerken hem de ablasının ölümüne dayanamayarak geçen hafta yaşamını yitiren Bijan Esfendiari'yi kaybetmenin acısını yaşadılar.
Tüm Metin

  3 şişe rakı parası
Hafta başından itibaren piyasaya çıkan yeni 20 milyonluk banknotlar dünya basınında geniş yer aldı. Enflasyon oranları hiçbir zaman iki basamaklı rakamlara ulaşmayan ülkelerin yayın organları 20 milyonluk banknotlarda yer alan sıfırlarla Türkiye'nin bir dünya rekoru kırdığını söyledi. İşte, hakkımızda çıkan yazılar:
Tüm Metin

  Atalarımız haklı çıktı: Parayla saadet olmuyor!
Yapılan bir araştırma özerklik, özgürlük, kendi kendini yönetme, güvenli ve iyi yönetilen bir ülkede yaşamanın insanı servet içinde yüzmekten daha çok mutlu ettiğini ortaya çıkardı. ABD Missouri Üniversitesi'nden Dr. Kennon Sheldon ve İngiltere'nin Edinburg Üniversitesi'nden Dr. Andrew Elliot'ın yaptığı araştırmaya göre para ve şöhret insanı mutlu etmiyor.
Tüm Metin

  İran'dan Ankara'ya Taliban yakınması
Harrazi hem Dışişleri Bakanı İsmail Cem'le hem de Başbakan Bülent Ecevit'le yaptığı görüşmede Taliban rahatsızlığını dile getirdi ve "Biz de Taliban'dan çok çektik. Yılda 800 milyon dolar sırf kaçakçılıkla mücadele için harcıyoruz. 3 bin vatandaşımızı kaybettik. Taliban rejiminin finans kaynağı kaçakçılık" dedi. Suudi Arabistan'ı suçlayan Harrazi "Taliban'ın Afganistan'a yerleşmesinde en büyük pay onların" diye konuştu.
Tüm Metin

  ETA, Madrid'i kan gölüne cevirdi
İspanya'nın başkenti Madrid'de dün sabah bir araçta meydana gelen patlamada 98 kişi yaralandı. Yetkililer, sabah saatlerinde kalabalık olan bir caddede meydana gelen patlamayı, Bask bölgesinin bağımsızlığı için mücadele veren ETA militanlarının düzenlediğini sandıklarını ifade ettiler.
Tüm Metin

  KISA KISA KISA
İngiltere'de Alan&Pat Yorke çifti yılbaşı için tam 5 bin 500 ampül koyarak evlerinin her yanını süsledi. Süslemeleri yapan Alan Yorke "Noel'in her dakikasını dolu yaşamak istiyorum. İnsanlar, Noel gecesi evimi kilometrelerce uzaktan görebilecekler" diye konuştu.
Tüm Metin



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
SABAH'ın Demokrasi Kürsüsü'nde sizde sesinizi duyurun

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır