kapat
07.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Kural hatası!

Hakem Sabit Hacıömeroğlu, iki pozisyonda kural hatası yaptı. D.Bakır, Futbol Federasyonu'na itiraz etti. İşler kılıfına uydurulmazsa maçın tekrarlanması gerekiyor

Geçtiğimiz haftalarda iki ayrı maçta iki enteresan olay gerçekleşti. Biri Samsun'da oynanan ve 11. dakikada Metin Tokat'ın düdüğüyle yarıda kalan ve sonra Ankara'da Mustafa Çulcu'nun kaldığı yerden taç atışıyla başlattığı Samsun-Beşiktaş maçı... Diğeri ise Mutlu Çelik'in Beşiktaş-Kocaeli maçında oyunu durdurup, soyunma odasına inişi, yeni yönetmelik gereği tekrar sahaya gelip oyunu bıraktığı şekilde değil de Beşiktaş lehine serbest vuruşla başlatması. Eğer, Samsun-Beşiktaş maçı doğruysa, Beşiktaş-Kocaeli maçı yanlış, yok tersiyse Samsun-Beşiktaş maçındaki uygulama yanlış... Bunu Kale Arkası'nda yayınladık ama Futbol Federasyonu'ndan bir yanıt gelmedi, başlarını kuma soktular. Böyle olunca bu hafta bu kez D.Bakır-Yozgat maçında buna benzer oyun kuralı ihlali yaşandı, hem de iki ayrı pozisyonda...

'Bekle degaj yapma'
Yozgatlı Selim'in, tribünden atılan bir madde ile kafası yarılıyor. Hakem oyun alanını terketmesini istiyor. Selim çıkıp, kanını silip tekrar oyun alanına giriyor, bir de sarı kart görüyor. Bu sırada top Yozgat kalecisi Diallo'da. Ve Diallo degaj hazırlığında. Hakem kendisinden habersiz oyun alanına giren Selim'le muhabbete başlıyor, takriben 12-14 saniye sürüyor. Selim'i tekrar dışarı çıkarıyor "Başını sar öyle gel" diyor. Kaleci de top elinde etrafı seyrediyor. Hakem tekrar oyuna dönüyor, kaleciye işaret ediyor "Oyna." Kaleci de degajla oyuna başlıyor. Bu 1. Halbuki oyunu durdurup, ikazını yapıp, topun son oynandığı yerden hakem atışıyla başlatılması gerekirdi. Diallo degajını yapıyor bu kez kenardan birileri hakeme uyarıda bulunuyorlar. Hakem top havadayken düdüğünü çalıyor, oyunu durduruyor. Niye başlattığını ve niye oyunu durdurduğunu bilmeyen hakem, sağına soluna bakarken, bir de saçmasapan "Oyna avantaj" işareti yapıyor.

Raporda varsa tekrarlanır
O sırada kale arkasından topu almaya giden Diallo ile D.Bakırlı oyuncular tartışıyor, bu da takriben 3-4 dakika sürüyor. 2 nolu yardımcının ikazıyla Diallo kırmızı kart görüyor. Bu sefer Diallo'nun kaleci kazağını sırtına geçiren Selim kaleye geçiyor ve oyuna kale vuruşuyla başlanıyor. Tabiri caizse buyrun cenaze namazına... İşte size ikinci kural ihlali. Görüntüler çok net. D.Bakır itiraz ederse, olay ne olur? Gözlemci İlyas Ayan, raporuna yazdıysa ki, gözlemciyse yazmış olması gerekir, olay tartışılır ve maçın tekrarına gidilir. Ama MHK olayı kapatmak isterse de kapatır, herşey toz pembe devam eder.

Bütün bunlardan sonra D.Bakır, kale arkasında yayınlanan görüntüleri alır da FIFA'ya yollarsa ne olur? Onu da Allah bilir. O zamana kadar Futbol Federasyonu'yla Diyarbakırspor arasındaki münasebete bağlı!

Herşey gözlemci raporuna bağlı
Kurallara göre maçta kural hatası yapıldığını itiraz eden tarafın, karşılaşmadan sonra 5 gün içinde itiraz dilekçesini Futbol Federasyonu'na vermesi gerekiyor. D.Bakırspor de önceki gün başvurusunu yaparak maçın tekrarını istedi. Bu durumda gözlemci İlsay Ayan, bu hataları raporunda belirttiyse karşılaşmanın tekrar edilmesi gerekiyor. Sızan haberlere göre Ayan'ın iki pozisyonu da raporunda yazdığı iddia ediliyor.

Kaya: Ortada hiç hata yok
Yozgat Teknik Direktörü Bahri Kaya ise maçta kural hatası yaşanmadığını iddia etti. Selim'in izinsiz sahaya girdiği ilk pozisyonda hakemin faul verdiğini ve oyunun da faul atışıyla başladığını savunan Kaya, ikinci tartışmalı pozisyonda da top auta çıktıktan sonra Diallo'nın, çıkan kavga sonucu oyundan atıldığını onun yerine giren Selim'in de maçı doğal olarak kale atışıyla başladığını söyledi.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
SABAH'ın Demokrasi Kürsüsü'nde sizde sesinizi duyurun

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır