kapat
07.11.2001
 SON DAKİKA
 EDİTÖR
 YAZARLAR
 HABER İNDEKS
 EKONOMİ
 FİNANS
 MARKET
 TÜRKİYE
 DÜNYA
 POLİTİKA
 SPOR
 MAGAZİN
 SAĞLIK
 KAMPÜS
 HYDEPARK
 ANKETLER
 SİNEMA
 SANAT
 MODA
 KİTAP
 MÜZİK
 TARİH
 GURME
 GEZİ
 OTOMOBİL
 YAT&TEKNE
 HIGH-TECH
 WEEKEND
 MELODİ
 ASTROLOJİ
 SARI SAYFA
 CANLI
 METEO
 TRAFİK
 ŞANS&OYUN
 ACİL TEL
 KÜNYE
 WEB REKLAM
 ARŞİV
 
Vazgeçme Denizli

F.Bahçe'nin çok iyi oyunla kazandığı G.Antep maçından sonra gerçekler su yüzüne çıktı. Bu yıl alınan 6 yerli oyuncu da bu takımın banko futbolcularıdır. Defansın ileride kurulması oyun sahasını kısaltıp tekniği yüksek oyuncularla F.Bahçe'nin yaşadığı tarihi bir olaydır. Revivo, Rapajc, Mirkoviç, Ogün ve Johnson oynamadı. Bence iyi ki oynamadılar. Onlar oynamayınca Ali Akdeniz, Oktay, Serhat, Ali Güneş, Hakan Bayraktar ve Ceyhun, "Biz bu takımın banko oyuncularıyız" dediler. Denizli yakaladığı bu avantajı hiç değieştirmeden bundan sonra aynen kullanmalıdır. Denizli bir gün Abdullah'ı libero da oynatabilir. Sert, ikili mücadeleleri kazanan, mükemmel tekniğiyle topu oyuna iyi sokan bir Abdullah bu mevkide Türkiye'nin yıldızı olur.

G.Birliği maçında Andersson ve Lazetiç cezalı. Bu da sanırım Hakan ve Serhat'ın ilk 11'de oynamasına neden olur. Aynı zamanda iki ayağıyla da nefis toplara vuran Ceyhun da oynarsa Şükrü Saracoğlu Stadı'nda muhteşem bir F.Bahçe görebiliriz.

Teknik kapasite kazanır
Denizli bu oyuncuları sezon başından beri takıma monte etseydi, şimdi F.Bahçe açık ara liderdi. F.Bahçe tarihini de incelediğimizde binlerce futbolcu arasından hep teknik kapasiteleri yüksek oyuncular aklımıza gelir. Zeki Rıza Sporel, Lefter, Can, B.Fikret, K.Fikret ve kaleci Cihat gibi sembol isimler Fenerbahçeli'nin teknik kapasitesi yüksek oyuncuya verdiği değerin ve sevginin bir işaretidir.

En son bir istatistik vereceğim. Yorumsuz olarak son 4 yılda penaltı kazanma oranlarını veriyorum: Galatasaray 29, Beşiktaş 28, Trabzon 22, Fenerbahçe 19 penaltı kazanmış. Bu sezon G.Saray 4 penaltı kazanmış. F.Bahçe tam 19 haftadır (en son geçen yıl Adana maçında) hiç penaltı atmadı. Son 4 sezonda takımların aleyhine verilen penaltılarda ise Trabzon 16, G.Saray 8, Beşiktaş 8, F.Bahçe 13. Kamuoyuna duyurulur.



<< Geri dön Yazıcıya yolla Favorilere Ekle Ana Sayfa Yap
HAFTANIN SOYLEŞİSİ
SABAH'ın Demokrasi Kürsüsü'nde sizde sesinizi duyurun

Copyright © 2001, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır