kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Şubat 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Simav'da artçı şoku

Giriş Saati : 25.02.2009 17:43
Güncelleme : 25.02.2009 21:33
Yeni Haber
Kütahya'nın Simav ilçesinde 17 Şubat'ta meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremin artçı sarsıntıları kesilmek bilmiyor.

17 Şubattaki depremin ardından bu güne kadar 60'ın üzerinde artçı sarsıntı meydana geldi. Dün üç kez sallanan Simav bu gün de 3 kez sallandı. 2.8 ile 3.5 şiddetinde gerçekleşen artçı depremler yüzünden halk yine sokağa fırladı.

Simav Belediye başkanı Rıza Özdemir halkın tedirginlik yaşadığını evlerine girmek istemediğini, üniversitede okuyan iki bin dolayındaki öğrencilerin büyük bölümünün de deprem korkusu yüzünden ilçeye okullarına dönmediklerini söyledi. Evlerinde ağır hasar oluşan ve deprem korkusu çeken çok sayıda vatandaşı Eynal Kaplıcalarında misafir etmeye çalıştığına dikkat çeken Simav Belediye Başkanı Rıza Özdemir, kaymakam Rıza Dalan ile iki bölge milletvekilini göreve davet etti.

Deprem ciddiyetini ilgililerden göremediklerinden yakınan başkan Özdemir, önümüzdeki Cuma günü halkı deprem konusunda aydınlatmak üzere belediye düğün salonunda toplantıya çağırdığını ifade etti. Belediye başkanı Rıza Özdemir, Simav'lı AK Parti Milletvekili İsmail Hakkı Biçer ile MHP milletvekili Prof. Dr. Alim Işık'ı Simav'a davet etti, vatandaşlarla görüşmelerini istedi.

17 Şubat depreminin ardından ilçeye gelen heyetin gerçek manada incelemelerde bulunmadıklarını öne süren başkan Özdemir, 17 Şubat'ta Simav'da meydana gelen 5 şiddetindeki depremin de gerçek değerinin 5 olmadığı yönünde halk arasında söylentiler dolaştığını dile getirdi. Özdemir, " Bende depremin şiddetinin 5 olduğuna inanmıyorum. Simav depreminin şiddeti 5'den fazlaydı" şeklinde konuştu.

Özdemir, 17 Şubat gününden itibaren ilçede ardı arkası kesilmeyen 60'ın üzerindeki artçı depremler yüzünden vatandaşların psikolojilerinin de bozulduğunu kaydetti.

(İHA)