kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Şubat 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Devran Özen, Rojhat Özen ve Fırat Duran'dan oluşan grup, 'Evde yapa yapa rap öğrendik" diye konuşuyor.

Şırnaklı rap'çiler destek bekliyor

Abidin YEL CİZRE-SABAH
24.02.2009
'Cizre Crew Rap' grubunu kuran üç Şırnaklı genç, "Bölgenin artık terör olaylarıyla gündeme gelmesini istemiyoruz" dedi..
Şırnak'ın Cizre ilçesinde 'Cizre Crew Rap' adlı bir müzik grubu kuruldu... Yıllarca terör olayları nedeniyle sosyal anlamda geri kalan kentte, büyük bir cesaret örneği göstererek böyle bir rap grubunu kuran gençler, destek bekliyor. Bölgede yaşanan terör olaylarından en çok etkilenen yerlerin başında gelen Şırnak, her geçen gün sosyal gelişim anlamında yeniliklere imza atıyor. 1990'lı yıllardaki olaylardan dolayı insanların karanlık çökmeden evlerine kapandığı Suriye sınırındaki Cizre ilçesinde, Rojhat Özen ve Devran Özen isimli kardeşler ile Fırat Duran bir araya gelerek bir ilke imza attı ve "Cizre Crew Rap" adlı bir rap müzik grubu kurdu.

'BU NASIL MÜZİK?' DİYORLAR
Cizre'de halkın olumsuz bakış açısına rağmen rap grubu kuran gençler, ilçenin adının artık terör olaylarıyla gündeme gelmesini istemediklerini söyledi. Fırat Duran, Devran ve Rojhat Özen üçlüsünün en büyük hedefi, yöre halkının ve bazı yakınlarının 'Bu nasıl müzik?' diye eleştirseler de, grubu güçlendirip Şırnak'ı ülke genelinde, ileride de yurt dışında yapılacak yarışmalarda temsil etmek.

KAYMAKAM'I ZİYARET ETTİLER
Ayakta kalmak için destek arayan Cizre'nin ilk rapçileri, Cizre Kaymakamı Cihan Demirhan'ı makamında ziyaret etti. Kaymakam Demirhan, "Öncelikle bu gençlerimizi gönülden kutluyorum ve bu yolda başarılarının devamını diliyorum" dedi ve destek sözü verdi. Çevredeki olumsuz tepkilere rağmen 'Cizre Crew Rap' grubunu kurduklarını belirten Fırat Duran, zaman zaman yerel radyolarda DJ'lik yapıyor. Grubu 2008'de kurduklarını ifade eden 'Batu' lakaplı Fırat Duran, "Hep televizyonda bu tür gurupları izlerdik ve onlara karşı büyük bir sempati duyardık. Onun için batıda böyle şeyler olurken neden bizde böyle bir grup kurmayalım dedik ve grubu kurmaya karar verdik" ifadesini kullandı. Şırnaklı rap'çiler, "Tepkilere rağmen rap müziği Şırnak ve ilçelerinde sevdirmeyi hedefliyoruz" dedi.