kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Şubat 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İzmir yeniden tramvaya kavuşuyor

Giriş Saati : 25.02.2009 10:48
Güncelleme : 25.02.2009 21:33
Yeni Haber
İzmir Büyükşehir Belediyesi, şehirde yıllar önce devreden çıkarılan tramvay sistemini, daha geniş ölçekli ve daha yüksek kalitede yeniden hayata geçirecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, tramvay hatlarının ucuz maliyetli ve hızlı yapılabilir olması, ayrıca metro sistemini tamamlayıcı işlevlerinin yanında şehir dokusuna uyumu açısından da günlük yaşama zenginlik katacağını söyledi.

Ulaşım ana planı çalışmaları doğrultusunda şehirdeki toplu taşımacılığa seçenek olarak sunulan tramvay projesi, beş hatta kurularak hizmete girecek. Belediye tarafından hazırlanan proje çalışmalarına göre tramvay, öncelikle Alsancak-Fahrettin Altay hattında, metroyla bütünleşmiş ve deniz ulaşımını tamamlayacak şekilde işleyecek. Mustafa Kemal Sahil Bulvarı ile şehir merkezi trafiğini büyük oranda rahatlatacak.

Tramvayların çalışacağı diğer bir hat ise Alaybey-Karşıyaka-Bostanlı-Doğal Yaşam Parkı güzergahından oluşacak. Bu hat, Karşıyaka sahilinde toplu ulaşım ihtiyacını karşılamasının yanı sıra kuzey aksındaki rekreasyon kültür alanlarına erişimi kolaylaştıracak. Narlıdere-Urla hattı da önümüzdeki dönem metroyla bütünleşecek. Bu hattının tamamlanmasıyla İzmir'in batı ve doğu uçları birbirine bağlanmış olacak. Bornova ilçesinde Ozan Albay Caddesi ile Haydar Aliyev Caddesi Kesişimi-Bornova Meydanı arasında projelendirilen tramvay hattı ilçe trafiğini rahatlatacak. Buca ilçesi içinde işleyecek ring tramvayları da önümüzdeki hizmet dönemi içinde çalışmaya başlayacak.

(CİHAN)