kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Şubat 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Ece'nin durumu kısmen düzeldi

Giriş Saati : 25.02.2009 09:13
Güncelleme : 25.02.2009 21:33
Yeni Haber
Beyoğlu'nda binadan cam düşmesi sonucu ağır yaralanan Ece Turhan'ın genel durumunda kısmen düzelme görüldüğü bildirildi.

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesinden yapılan yazılı açıklamada, Turhan'ın, Nöroşirurji Kliniği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Yaşar Kaynar ve ekibinin gözetiminde bulunduğu hatırlatıldı.

Açıklamada, Ece Turhan'ın, bugün itibariyle genel durumu ve beyin fonksiyonları açısından kısmen düzelme görülmekte birlikte destek medikal tedavisine halen yoğun bakım ünitesinde devam edildiği kaydedildi.

İHSAN TURHAN: ECE İNATÇI BİR KIZDIR. İNANIYORUM ARAMIZA DÖNECEK

Beyoğlu'nda sinema girişinde kafasına cam panonun düşmesi sonucu ağır yaralanan Ece Turhan'ın durumunda kısmen düzelme görüldü. Kızının artık gerek parmağını oynatarak gerekse gözlerini açarak tepki verdiğini belirten İhsan Turhan, "Ece inatçı bir kızdır ve bizi sever. İnanıyorum aramıza dönecek" dedi.

İstiklal Caddesi üzerindeki Fitaş Sinemaları'nın bulunduğu iş hanının 5. katındaki tadilat çalışmaları sırasında aşağı düşen pencerenin altında kalan İstanbul Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği 1. sınıf öğrencisi Ece Turhan, 35 gündür yaşam mücadelesini sürdürüyor. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yoğun bakımda tutulan Ece'nin 2 gündür babasının sesine parmağını oynatarak tepki verdiği ve zaman zaman da gözlerini açıp kapadığı öğrenildi.

35 gündür hastanede yatıp kalkan ve büyük sıkıntılar çeken Ece'nin babası İhsan Turhan, "Yavaş yavaş şuuru yerine geliyor. Küçük küçük hareketler yapıyor. Artık sesimizi duyduğunu biliyoruz. Çünkü 'Duyuyor musun?' dediğimizde parmağını oynatıyor. Bu ayağa kalkacağını göstermiyor. Ama en azından tedaviye cevap alındığını ve ileriye gideceğimizi gösteriyor." şeklinde konuştu.

Kızının kafasından çok ağır bir darbe aldığını ancak çok dirençli olduğunu kaydeden Turhan, "Ece inatçı bir kızdır ve ailesini sever. Biz inanıyoruz ki çok yakın zamanda olmasa da düşündüğümüzden daha erken bir dönemde kızımız yeniden aramıza dönecek. Tabi ne gider ne kalır? Onu tam bilemiyoruz. Şu anda tehlikenin biraz uzağında tutabiliyorlar. Bizi tanıyan tanımayan herkes dua etti. Onlara çok teşekkür ediyorum." dedi.

"Allah kimseye evlat acısı vermesin" diyen acılı baba, " Böyle ufak tedbirsizliklerle veya kazalarla canlar yanmasın. Kızım olmadıktan sonra benim için hiçbirşeyin önemi yok. " şeklinde konuştu. Olayın hukuki boyutuyla kendisinin değil avukatlarının ilgilendiğini de hatırlatan Turhan, "Eğer bir ihmal veya suç varsa tabiki cezasız kalmamalı. Ben şu anda sadece kızımın hayatıyla ilgileniyorum. Olayın hukuki boyutunu avukatlarımıza havale ettik onlar araştırıyor. Bir baba olarak değil vatandaş olarakta böyle bir olayda suç veya ihmal varsa cezasız kalmamalı diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Bu arada İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Nöroşirurji Kliniği'de Prof. Dr. Mehmet Yaşar Kaynar ve ekibi tarafından gözetim altında tutulan Ece Turhan'ın genel durumu ve beyin fonksiyonları açısından kısmen düzelme görüldüğü ve tedavisinin sürdüğünü açıkladı.

(AJANSLAR)