kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Şubat 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

İddiaların hepsi spekülasyon

Giriş Saati : 25.02.2009 19:15
Güncelleme : 25.02.2009 22:47
Yeni Haber
Hollanda Ulaştırma Bakanı Camiel Eurlings, THY uçağının kaza nedeninin henüz bilinmediğini, ''uçağın bir motorunun önceden düştüğü'' gibi iddiaların tümünün spekülasyon olduğunu, kazanın nedeninin ancak kara kutuların incelenmesinden sonra anlaşılabileceğini söyledi.

Canlı yayında telefonla NTV'nin sorularını yanıtlayan Eurlings, kazanın nedeninin araştırılması için, bu konuda oldukça iyi bilinen bir profesör başkanlığında bir ekip oluşturulduğunu söyledi. Eurlings, ''Kazanın nedeni ne olabilir?'' sorusunu yanıtlarken, ''Kesin bir şey bilmiyoruz. İnceleme ekibinin başkanı profesörün söylediğini aktarırsam eğer, THY iyi bilinen, modern bir hava yolu şirketi. Uçak da modern bir uçak. Dolayısıyla konuyu artık uzmanlara bırakmamız gerekiyor. Kazanın nedeni ancak kara kutunun incelenmesinden sonra ortaya çıkacaktır'' dedi.

Bakan Eurlings, ''uçağın bir motorunun uçağın düşüşünden önce koptuğu'' gibi iddiaların anımsatılması üzerine, ''Zaten sorun da bu. Bu şekilde çok fazla söylenti olur. Gerçekten bilmiyoruz. Herkes birtakım spekülasyonlar yapıyor. Konuyu artık uzmanlara bırakmalı, kara kutunun incelenmesini beklemeliyiz'' karşılığını verdi.

Hollanda Ulaştırma Bakanı, şimdi kendi açılarından en acil işin ''ölü sayısının artmamasını sağlamak olduğunu'' vurgulayarak, ''Bunun için elimizden geleni yapıyoruz'' diye konuştu. Bakan, ölenlerin isimlerinin açıklanmasının hassas bir konu olduğunu, kesin bir liste elde etmeden bu açıklamayı yapamayacaklarını belirtti.

ÖLENLERİN İSİMLERİ YARIN AÇIKLANACAK

Türk Hava Yolları'na (THY) ait uçağın düşmesiyle ilgili açıklama yapan Hollandalı yetkili, "Hayatını kaybedenlerin kimlikleri ve uyrukları konusunda kesin açıklama yarın yapılabilir" dedi.

Basın açıklaması yapan Hollandalı yetkili, hayatını kaybedenlerin kimlikleri ve uyrukları konusunda kesin açıklamanın yarın yapılacabileceğini, doğru bilgi vermek için kapsamlı bir araştırma içinde olduklarını söyledi. Yetkili, ölü ve yaralıların kaldırıldığı hastanelerin kayıtlarının kontrol edildiğini, kayıtların yolcu listesi ile karşılaştırılacağını bildirdi.

Kazazede yolcuların önce aileleri ile irtibata geçileceğini belirten yetkili, daha sonra isimlerin kamuoyuna açıklanacağını ifade etti. Sorular üzerine karakutunun bulunduğunu kaydeden yetkili, daha fazla bilgi vermedi.

AA / İHA