kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Şubat 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

"Nereden buldun'u getirirseniz kimse varlığını kayda aldırmaz"

OKAN MÜDERRİSOĞLU
OKAN MÜDERRİSOĞLU
25.02.2009
IMF'nin sorun oluşturan üç talebini SABAH'a açıklayan Başbakan Erdoğan, "Sayın Temizel dönemindeki gibi 'Nereden buldun'u kamufle edip sormak istiyorlar" dedi..
Başbakan Tayyip Erdoğan, IMF ile Türkiye arasındaki stand-by pazarlıklarının düğümlendiği üç konuyu açıkladı. Erdoğan, Gelir İdaresi'nin özerk kuruma dönüştürülmesi, mükelleflere 'nereden buldun' sorgulaması yapılması talepleri ile yerel yönetimlerin gelirini artıran yasal düzenlemenin iptali beklentisini karşılamalarının mümkün olmadığını söyledi.Erdoğan, Mardin mitingi dönüşü uçakta SABAH'ın, "IMF'den yeni bir perspektif beklendiği söylendi. Anlaşmanın seçim sonrasına kalacağı yorumları yapılıyor. Tıkanıklık yaşanan konular neler?" sorusuna şu yanıtı verdi:

VETO YİYEN ÜÇ İSTEK
"Seçimden önce, seçimden sonra... Bu noktadaki ilkelerimizde değişim söz konusu değil. Türkiye'nin çıkarına olacak bir IMF sözleşmesi önümüze gelirse imzalarız. Türkiye'nin çıkarına olmayacak IMF anlaşmasını imzalamayız. Gelir İdaresi'ni özerk kurum hale getirmemizi istiyorlar. Böyle bir şey mümkün değil."

VARLIK BARIŞI BOZULUR
Gelir İdaresi'nin reforme edilmesi, 4 ayrı denetim mekanizmasını bir araya getirmek için çalışma yaptıklarını kaydeden Erdoğan, diğer iki talebi şöyle açıkladı: "Daha önce olduğu gibi sayın (Zekeriya) Temizel dönemindeki gibi 'Nereden buldun'u?' kamufle ederek sormak istiyorlar. Çıkardığımız Varlık Barışı Kanunu ile kayıt dışını kayda alalım istiyoruz. Bunu getirdiğiniz zaman bu ülkede kimse kayıt dışını kayıt altına aldırmaz. 'Benim başıma nerden buldun çıkacak' diye buna girmez. Yerel yönetimlerle ilgili gelirleri artırmaya yönelik kanun var. 'Bunu geri alın' diyorlar. Geri alamayız. Yerel yönetimler merkezi yönetimin büyük bir sıkıntısını elinden alıyor. Yerel yönetimlerin gelirlerinin artırılması onlara ekstra bir şey sağlıyor değil tam tersine onların altyapı hizmetlerini yapması ile merkezi yönetimin yükü azalıyor."
Haberin fotoğrafları