kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Şubat 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Başbakan Erdoğan, uçakta Ankara temsilcimiz Okan Müderrisoğlu'nun sorularını yanıtladı.

Muhalefet belediyelerine seslendi: Nankör olmayın

OKAN MÜDERRİSOĞLU
OKAN MÜDERRİSOĞLU
24.02.2009
Muhalefet belediyelerinin, hükümetin illerinde yapacağı yatırımları engellediğini söyleyen Erdoğan, belediye paylarından kesinti yapmadıklarını belirterek "Nankörlük etmesinler" dedi..
Başbakan Tayyip Erdoğan, Mardin mitingi sonrasında Ankara yolunda bir grup gazetecinin sorularını yanıtladı. Erdoğan şu mesajları verdi:

* Ergenekon soruşturmasının bedeli olacağını ve bunu ödemeye hazır olduğunuzu söylediniz. Bu açıklamaya neden ihtiyaç duydunuz?
Birçok yerde tabi birçok şeyler konuşuluyor. Tabi birçok tehditler... Öyle veya böyle. Siyasiler de bu tehditleri yapıyor. Ana muhalefet partisinin ileri gelenleri bile... Geçiniz onu, medyada bile bu tehditleri sallayanlar var. Son zamanlarda patronunun gerçekten ileri konuşan bir çenesi durumuna gelen bir tanesi kalkıyor, "Keser döner, sap döner bir gün gelir hesap döner" diyor, başbakana gönderme yapıyor. Ve çok daha ileri patronu da konuşmaya başladı. Benim hiçbir medya grubuna karşı tavrım yok. Ama, bazı medya gruplarının bize tavrı olduğunu hep söyledim. Ve isim vermeden 'yanlış haber yapanları okumayın' dedim. Bunu teşkilatıma söylüyorum. Bunu benim teşkilatıma söylemekten daha doğal ne olabilir.

* Bu tehditlere meydan okuma mı?
Bir yerde öyle.

ŞAHİN'İN SÖZLERİ
* Adalet Bakanı Şahin'in, "Belediye başkanı iktidar partisinden olmadığı zaman iş yapamaz" sözleri için yorumunuz nedir?
Bir belediye başkanının Ankara ile proje bazında çok fazla işi olmaz. Ancak, hazine ile alakalı işlerde bizim dönemimizde farklı siyasi partilerden gelen projeler de olsa hazine incelemeler yapıldıktan sonra gerekli izni, desteği vermiştir. Ben, belediye başkanlığımda hazineden teminat alamadım. Metro projesi ciddi süre kesintiye uğradı. Farklı siyasi partilere mensup olan belediyelere, biz iktidara gelmeden önce İller Bankası ve vergi payları verilmiyor, borçlarına mahsuben tamamı kesiliyordu. Bu dönemde, yüzde 60'ı belediyeye, yüzde 40'ı hazineye gönderiliyor. Nankörlük etmesinler.

* 29 Mart'ta seçmen oy verirken hangi kriterlere göre hareket etmeli?
Vatandaşlarımızın yerel boyutta değerlendirmeyi yapması, 'Burada oyumu kime verirsem daha iyi hizmet gelir?' diye sorması lazım. Genelde yaptığımız yatırımlarda farklı belediyeler olduğu zaman yatırımın önünü kesiyorlar.

GENELKURMAY...
* Genelkurmay Başkanı ile haftalık görüşmenin yararları oluyor mu?
Her hafta benim ve Genelkurmay Başkanımızın, Sayın Cumhurbaşkanı ile rutin görüşmesi var. Başbakan'la Genelkurmay Başkanı'nın bu tür bir görüşmesi Çankaya görüşmelerini daha verimli kıldı.

* Haftalık görüşmeleri Ergenekon sürecine dayandıranlar, pazarlık yapıldığını iddia edenler oldu...
Böyle bir görüşmenin oraya dayandırılmasını doğru bulmam. Ben istifade ediyorum. Genelkurmay Başkanı için de yararlı olduğunu düşünüyorum.