kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Şubat 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Özel Harekat Daire Başkanı intihar etti

Giriş Saati : 25.02.2009 09:16
Güncelleme : 25.02.2009 21:37
Yeni Haber
Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay, kendisine ait otomobilde başından yaralı halde bulundu. Ambulansla Gazi Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan Oktay, burada hayatını kaybetti. Oktay'ın otomobilinde yapılan incelemede 2 adet silah çıktı. Oktay'ın intihar ettiği öğrenildi.

Olay, Çankaya Keklikpınarı 50'inci sokak park villaları önünde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay, kendisine ait 06 AZ 7382 plakalı özel otomobilde kafasına bir el ateş etti. İhbar üzerine olay yerine gelen ambulansla Gazi Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan Oktay, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Olayın ardından Ankara Emniyet Müdürü Ercüment Yılmaz ile Oktay'ın çok sayıda mesai arkadaşı hastaneye akın etti.

Polis ekipleri olay yerinde yaptığı incelemede otomobilde iki adet silah buldu. Oktay'ın kafasına bir el ateş ederek, intihar ettiği bildirildi.

İSMİ ERGENEKON'UN 11. DALGASINDA GÜNDEME GELMİŞTİ

Başkent'te gece yarısı başına bir el ateş ederek intihar eden Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay'ın ismi Ergenekon'un 11. dalgasında gündeme gelmişti. Oktay'ın gözaltına alınan eski Özel Harekat Daire Başkanvekili İbrahim Şahin'e yakın olduğu ileri sürülmüştü.

Şahin'in oluşturduğu suikast timinde görev yapmakla suçlanan Elazığ Emniyeti Özel Harekat Şube Müdürü Ayhan Atabek ile Antalya Özel Hareket Grup Amiri Servet Kaynak, ifadelerinde Behçet Oktay'dan gelen talimat üzerine resmi bir görev üstlendiğini düşünerek, Şahin'e özel ilgi gösterdiklerini anlatmışlardı. 11. dalgada gözaltına alınan Atabek, verdiği ifadede Behçet Oktay vesilesi ile tanıştığı Şahin'i yine onun ricasıyla aradığını söylemişti.

13 yıldır Özel Harekat Daire Başkanlığı'nı yürüten Oktay'ın, Şahin'in Başkanvekilliği döneminde yardımcılığını yaptığı öğrenildi.

OTOPSİ İŞLEMİ TAMAMLANIRSA YARIN DEFNEDİLECEK

Otopsi işlemi sonuçlanırsa Oktay için Emniyet Genel Müdürlüğü'nde bugün tören düzenlenecek. Törenin ardından Oktay'ın cenazesinin uçakla Malatya'ya gönderileceği öğrenildi.

Hekimhan'da 1957'de doğan Oktay, ilk ve orta öğrenimini tamamladıktan sonra 1975 yılında polis kolejinden, 1978 yılında da Polis Akademisi'nden mezun oldu. Erzincan, Kars, İstanbul, Afyonkarahisar ve Bingöl'de görev yapan Oktay, 23. Dönem Özel Harekat Kursunu başarıyla tamamlamasının ardından 1994-1997 yıllarında Diyarbakır'da görev yaptı.

1997 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Harekat Daire Başkanlığı görevine atanan Oktay, evli ve biri kız üç çocuk babasıydı.

Görevi esnasında çok sayıda taltif ve takdirname alan Oktay, Türk Silahlı Kuvvetleri Üstün Cesaret ve Feragat Madalyası sahibiydi.

BABASI FENALAŞARAK HASTANEYE KALDIRILDI

Aracının içinde yaralı olarak bulunduktan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Özel Harekat Dairesi Başkanı Behçet Oktay'ın ölüm haberini aldıktan sonra fenalaşarak hastaneye kaldırılan babası Mehmet Oktay, tedavisinin ardından evine getirildi.

Malatya'nın Hekimhan ilçesinde ziraat ilaçları bayiliği yapan kızı Zeynep Demirci ile yaşayan ve daha önce ismi ''Muhammet'' olarak açıklanan baba Mehmet Oktay (78), oğlunun ölüm haberini duyması üzerine sabah saatlerinde fenalaşarak Malatya'daki bir hastaneye kaldırıldı.
Baba Mehmet Oktay, hastanedeki tedavisinin ardından yeniden Hekimhan'daki evine getirildi.

Behçet Oktay'ın ölüm haberini alan çok sayıda akrabası ve vatandaş, baba Mehmet Oktay'ın evine gelerek taziye ziyaretinde bulunuyor.
Behçet Oktay'ın amcasının oğlu Atilla Oktay yaptığı açıklamada, Behçet Oktay'ın intihar ettiğine inanmadığını, çünkü kuzeninin intihar edecek bir insan olmadığını kaydetti.

Behçet Oktay'ın 13 yıldan bu yana aynı görevi sürdürdüğünü hatırlatan Atilla Oktay, şöyle konuştu:

''O görevde bu kadar süre kalmak kolay değil. Çok da başarılıydı. İntihar edecek bir insan kesinlikle değildi. Olayı duyduğumuz zaman inanamadık. Çok üzgünüz. Hekimhan halkı çok üzgün. Behçet Oktay, en son şubat tatilinde buraya gelerek iki gün kalmıştı. Kendisiyle yaptığımız görüşmelerde her zamanki gibi çok neşeliydi. İntihar ettiğine inanmıyoruz. Çünkü intihar edecek bir insan değildi.''

Bu arada, baba Mehmet Oktay'ın evinin önüne büyük bir Türk bayrağı asıldığı görüldü.

AJANSLAR