kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Şubat 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Hatay'da korkunç kaza: 4 ölü, 10 yaralı

Giriş Saati : 25.02.2009 08:54
Güncelleme : 25.02.2009 21:33
Yeni Haber
Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde asker adaylarını taşıyan servis aracının kamyonla çarpışması sonucu 3'ü asker adayı 4 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi de yaralandı.

Kaza, saat 21.30 sıralarında, Kırıkhan'a bağlı Muratpaşa Köyü Kızılkaya mevkiinde meydana geldi. Reyhanlı İlçesi'nden aldığı çoğu askere giden gençlerden oluşan yolcuları Topbağazı mevkiine götüren Hatay Has Turizm'e ait Tahsin Ürek'in (65) kullandığı 31 ER 219 plakalı servis minibüsü, karşı istikametten gelen Mustafa Akar'ın (39) kullandığı 31 MG 995 plakalı kamyonla çarpıştı.

Kazada, minibüs şoförü Tahsin Ürek ile asker adayları Ahmet Aslan, Mehmet Bağışlar ve Adnan Şanverdi hayatını kaybetti. Kazada, kamyon sürücüsü Mustafa Akar (39) ile minibüsteki yolculardan, askere gittikleri öğrenilen Soner Eker (20), Mustafa Ilıkan (20), Yusuf Yaşatır (20), Hasan Kaplan, Mehmet Şanverdi, Cuma Porsnok (21), İbrahim Koçak (20), Kadir Açıkgöz (20) ve Abdulkadir İri (20) de yaralandı.Yaralılar, Kırıkhan Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalelerinin ardından, Reyhanlı ve Antakya ve İskenderun Devlet Hastanelerine götürüldü.

Kazada ölenlerin yakınları sinir krizleri geçirdi. Cenazeler, Kırıkhan Devlet Hastanesi morgunda yapılan otopsinin ardından, ailelerine teslim edildi.

ÖLEN 3 KİŞİNİN CENAZESİ TÖRENLE TOPRAĞA VERİLDİ

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde meydana gelen trafik kazasında ölen 3 kişinin cenazesi düzenlenen törenin ardından toprağa verildi.

Kırıkhan'da, Tahsin Ürek (64) idaresindeki 31 ER 219 plakalı servis minibüsünün, dün gece, Mustafa Akar (39) yönetimindeki 31 NG 995 plakalı kamyonla çarpışması sonucu meydana gelen, 10 kişinin yaralandığı kazada ölen 4 kişiden 3'ü için Reyhanlı ilçesinde tören düzenlendi.

Askere gitme hazırlığı yapan Ahmet Aslan (20) ve Selahattin Şanverdi (20) ile vatani görevini yerine getirirken ''hava değişimi'' için memleketi Reyhanlı'ya gelen Mehmet Bağışlar'ın (21) cenazesi önce Mustafa Şevki Paşa Camisi'ne getirildi.

Törene katılan ölen gençlerin ailelerinin, yakınları tarafından güçlükle teselli edildikleri görüldü. Kılınan cenaze namazının ardından Ahmet Aslan'ın cenazesi, Reyhanlı Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi. Mehmet Bağışlar'ın cenazesi Bükülmez köyünde ve Selahattin Şanverdi'nin cenazesi ise Oğulpınar köyünde defnedildi. Kazada ölen minibüs şoförü Tahsin Ürek'in cenazesinin de Mustafa Şevki Paşa Camisi'nde ikindi namazından sonra kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği bildirildi.

Törene, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Recep Orhan Bakırcı, 39. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Gürsel Öztürk, İl Jandarma Komutanı Kıdamli Albay Vedat Çolak, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şerefettin Canda, Reyhanlı Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi ve vatandaşlar katıldı.

Bu arada kazada yaralanan 10 kişiden Hasan Kaplan ve Mehmet Şanverdi'nin taburcu edildiği, Cuma Porsnok (21) ile İbrahim Koçak'ın yoğun bakımda olduğu, tedavileri devam eden kamyon sürücüsü Mustafa Akar (39), Soner Eker (20), Mustafa Ilıkhan (20), Yusuf Yaşatır (20), Kadir Açıkgöz (20) ve Abdülkadir İri'nin (20) sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

(AJANSLAR)