kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Şubat 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
El Hatip, küçük kızın davranışı karşısında çok duygulandığını belirterek "Sarılıp hüngür hüngür ağladım" dedi.

Küpesini veren kız konsolosu ağlattı

PERVİN METİN /SABAH
24.02.2009
Filistin Konsolosu El Hatip: Türkiye'deki duyarlılığı hiçbir Müslüman ülkesinde görmedim. Küçük kız kulağındaki küpeyi çıkarıp Filistin'e göndermemi istedi..
İstanbul Filistin Konsolosu Abdülkerim El Hatip, Türkiye'de Gazze için yapılan yardımlar karşısında ülkesinin minnettar olduğunu söyledi. El Hatip Türkiye'den yapılan bazı yardımlar karşısında ise gözyaşlarını tutamadığını belirtti. İsrail saldırısının sürdüğü 22 gün boyunca telefonunun gece gündüz hiç susmadığını belirten El Hatip şöyle konuştu: "Türkiye'nin dört bir yanından beni arayıp bölgeye yardım etmek, evlatlık çocuk almak istediklerini söyleyenlerin sayısını hatırlamıyorum. Hele 12 yaşlarında küçük bir kızın bağışı beni çok duygulandırdı. Kulağındaki altın küpesini çıkarıp bana verdi. Çocuklara yardım edilmesini istiyordu. İnsan böyle bir durumda nasıl hisseder, ne yapar ki? Ona sarılıp hüngür hüngür ağladım. Anne babasının verdiği 50 TL'lik harçlığını bağışlayan öğrenciler bile oldu." Bu kadar duyarlılığın Filistin yetkililerini çok şaşırttığını anlatan El Hatip, "Filistinli'den daha çok Filistinli olduğunuzu anladık. İnanılması güç ama bir gece Bursa'nın İnegöl ilçesinden telefon aldım. Bir aile babasıydı. Ailesiyle birlikte açlık grevi yapmak istediğini söyledi" diye konuştu.

KIZILAY'DAN 8 MİLYON TL
El Hatip, Filistin'e sadece Kızılay'ın 44 TIR'lık yardım sevkıyatı yaptığını ve bugüne kadar gönderilen insani yardım malzemelerinin yaklaşık maliyetinin 8 milyon TL'yi bulduğunu söyledi. Konsolos, bölgede kalıcı barışın ancak ABD'nin adımıyla atılabileceğine inandığını belirtti. İsrail saldırısı sırasında 4 bin ev yerle bir oldu, 17 bin konut hasar gördü. 32 cami ve 60 karakol yok edildi. Ölen bin 350 kişinin içinde 400 çocuk 120 de kadın vardı.