kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
25 Şubat 2009, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Emlak Çocuk Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Taksici eyleminde meydan savaşı

Barış SÖZAL SABAH
24.02.2009
İstanbul'da, protesto için toplanan taksicilerle, yoldan geçen biri travesti 3 kişi birbirine girdi. Polis 3 kişiyi linçten kurtarmak için, havaya ateş etti..
İstanbul'da, kendilerine haksız yere ceza yazıldığını iddia eden taksicilerin protestosunda linç faciasının eşiğinden dönüldü. Bir taksiciyi darp eden biri travesti 3 kişiyi, eylemci taksiciler toplanıp linç etmek istedi. Polis olayları durdumak için havaya ateş açmak zorunda kaldı... Taksim'de önceki gece araçlarıyla toplanan taksiciler, polisin kendilerine haksız yere ceza kestiği gerekçesiyle bir protesto eylemi düzenlemek istedi. Korna çalarak Taksim sokaklarında dolaşan taksicilerden biri ile o esnada yoldan geçmekte olan bir otomobilde bulunan biri travesti 3 kişi arasında sözlü tartışma çıktı. Tartışma kısa sürede büyüdü ve otomobildeki 3 kişi ile taksici tekme tokat kavga etmeye başladı. İddiaya göre, bu sırada otomobildeki 3 kişi sprey sıktıkları taksiciyi darp etti. Protesto gösterisi nedeniyle olay yerinde bulunan polis de hemen kavgaya müdahale etti.

TAKVİYE EKİP İSTENDİ
İsimleri öğrenilemeyen travesti ile beraberindeki iki kişi, ekip otosuna bindirildi. Ancak taksici, eylem yapan meslektaşlarına durumu anlatınca ortalık bir anda savaş meydanına döndü. Ekip otosu içerisinde bulunan üç kişiye saldıran taksicilere mani olamayan polis memurları, kalabalığı dağıtmak için son çare olarak havaya ateş açtı. Ancak bu da yeterli olmayınca olay yerine takviye ekip istendi. Ve bu ekiplerin gelmesinin ardından taksiciler durdurulabildi. Polis, 4 kişiyi gözaltına aldı.
Haberin fotoğrafları