kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Kasım 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Şehit polislerin evlerine türk bayrakları asıldı

Giriş Saati : 27.11.2008 21:04
Güncelleme : 27.11.2008 21:33
Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Şehit polislerin evlerine türk bayrakları asıldı
Hatay'ın İskenderun ilçesinde, terör örgütü üyeleriyle çıkan çatışmada şehit olan 2 polis memurunun İskenderun ve Dörtyol ilçelerindeki evlerine Türk bayrakları asıldı.

TEM Otoyolu'nun Adana-İskenderun bölümündeki Denizciler beldesi gişelerinde trafik kontrolü yaptığı sırada, terör örgütü üyelerinin uzun namlulu silahlarla ateş açması sonucu şehit olan Bölge Trafik Şube Müdürlüğünde görevli İbrahim Darıcı'nın (35) Dörtyol ve operasyonun devamında çıkan çatışmada şehit olan Kaçakçılık Şube Müdürlüğünde görevli Halil Aksak'ın (38) İskenderun ilçesindeki evlerine Türk bayraklarının asıldığı görüldü.
Aileler, olayın duyulmasının ardından taziye ziyaretine gelenleri kabul ettiler.

Öte yandan, yetkililerden alınan bilgiye göre, 3 kişi oldukları belirtilen teröristler, saldırı öncesi Denizciler beldesinde, belediyeye ait otoparka, giderek buradaki telefon tellerini kesip, görevli bekçiyi rehin aldılar.
Teröristlerden biri, rehineyle kalarak gözcülük yaptı, diğer 2'si ise otoban gişelerinin yamacındaki bir depoda bulunan mermer ve fayansları siper edinerek, gişe önünde trafik kontrolü yapan ekibe uzun namlulu silahlarla ateş açıp, polis memuru İbrahim Darıcı'yı şehit ettiler.

Daha sonra, gasbettikleri otomobille binip rehin tuttukları bekçiyi de yanlarına alarak kaçan teröristler, dağlık kesimde bulunan Bitişik köyü Kozu Yaylası yakınlarında yakıtı biten otomobili terk edip, rehin aldıkları bekçiyi de serbest bıraktıklar.

Dağlık alanda kendilerini takip eden güvenlik güçlerine pusu kuran teröristler, girdikleri çatışmada polis memuru Halil Aksak'ı şehit edip, polis memuru İhsan Başer'i de yaraladıktan sonra kaçtılar. Teröristlerin yakalanması için güvenlik güçlerince başlatılan operasyon sürdürülüyor.