kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Kasım 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
Zanlılar sağlık raporu almaya götürüldü. Hâkim Asım Korkut'un (sağda) çete liderlerini 350 bin YTL'ye tahliye ettirdiği teknik takibe takılmıştı.

Çetecilerin tahliye tarifesi 1 milyon YTL

Ali EYCE - Fatih ŞENDİL / SABAH
26.11.2008
Hâkim tutuklatan Yengeç operasyonunda ikinci perde: 14'ü avukat 22 kişi yakalandı. Rüşvetin tarifesi ise 1 milyon YTL'ye uzanıyor..
İzmir'de Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Murat Gök tarafından yürütülen soruşturmada, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Asım Korkut'un da aralarında bulunduğu 4'ü avukat 8 kişinin daha önce tahliye karşılığı rüşvet almak suçundan tutuklandığı 'Yengeç' operasyonunun ikinci ayağı yapıldı. Sabaha kadar 20 adrese yapılan operasyonda eski İzmir Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Ferruh Güneş, Tansu Çiller'in eski avukatı ve MHP'den geçtiğimiz dönem milletvekili adayı olan Tarcan Ülük, emekli bir generalin oğlu olan İzmir Emniyet Müdürlüğü Eğitim Şubesi'nde görevli Emniyet Amiri Alpay Tolga Evci, rüşvetten tutuklanan mahkeme başkanı Asım Korkut'un avukat yeğeni Mehmet Korkut, daha önceki operasyonda serbest kalan kardeşi Hamza Korkut, Nuri ve Vedat Ergin kardeşlerin de avukatlığını yapan Ergün Bademci, Titancıların avukatı Bora Ergüden, MHP İl Başkan Yardımcısı Murat Çakal, Mürsel Ünlü, Mümtaz Baytekin, Özgür Değirmenci, Suat Aktaş, Şakir Balcı, Ahmet Ömer Ayçiçek, avukat Bayram Özcan ile 7 kişi daha gözaltına alındı. İki avukat ise aranıyor.

RÜŞVETİN TARİFESİ
Zanlı avukatların çete tutuklularıyla tahliye pazarlığı yaptığı, 100 bin YTL ile 1 milyon YTL arasında değişen rüşvet miktarlarının konuşulduğu tespit edildi. Yargıyla bağlantıları bazen avukatların, bazen de eski il müdürü nün sağladığı ileri sürüldü.
Haberin fotoğrafları