kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Kasım 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Sertab'tan Hadise'ye destek

Giriş Saati : 27.11.2008 17:21
Güncelleme : 27.11.2008 21:33
Yeni Haber
Bu yılki Eurovision şarkı yarışmasında Türkiye'yi temsil edecek olan Hadise için Sertab Erener "Güzel bir melodi bulursa şansı var" dedi.

televizyongazetesi.com'un haberine göre; bir programa konuk olan Sertab Erener, TRT tarafından Eurovision şarkı yarışmasında Türkiye'yi temsil etmesi için seçilen Hadise'nin başarılı olabileceği söyledi.

2003 yılında Türkiye'ye birincilik getiren Sertab Erener, bu yıl yapılacak Eurovision'a gidecek olan Hadise'ye destek vererek "Bence bir hadise olabilir cidden. Çünkü Avrupa'da yaşamış ve orayı bilen birisi. İyi bir şarkıcı ve en önemlisi iyi bir şarkı yakalar, güzel bir melodi bulunabilirse büyük bir şansı var bence" diye konuştu.

Erener, Eurovision'un yapılacağı ülkeye gidildiğinde geceler düzenlendiğini ve bir takım tanıtım faaliyetleri yapıldığını hatırlatarak "Ben şunu anladım; şarkın güçlüyse ve acayip bir şey yapıyorsan herşey geçip gidiyor. O ülkenin, o şehrinde, o haftada bir Türk gecesi ya da bir şey gecesi yaparsın falan ama bunlar fasarya. Ben yapmadım. Çünkü bence o an o dakika, sahnenin üzerindeki o 3 dakikalık sendeki o güç, ekrandan insanlara geçecek olan o etki, herşeyin üstünde. Orada 3 dakika büyüledin mi bence bitti iş" dedi.

"EROVİZYON 2009" 9 MAYIS'TA MOSKOVA'DA

Rusya'nın başkenti Moskova'da bu yıl yapılacak Erovizyon yarışmasının tarihi 9 Mayıs olarak belirlendi. Ria Novosti haber ajansına Moskova Belediyesi tararfından yapılan açıklamada, Erovizyon 2009 şarkı yarışmasının 9 Mayıs'ta yapılacağı belirtildi.

Moskova Belediye Başkanı Yuri Lujkov'un onayladığı programa göre, etkinlikler 1 Mayıs'ta başlayacak 16 Mayıs'a kadar sürecek. Açıklamada şarkı yarışmasının ilk elemelerinin 9 Mayıs, yarı finalin 12 ve 14 Mayıs, finalin de 16 Mayıs'ta yapılacağı ifade dildi.

Açılış saat 20.00'da Olimpiyskiy Spor Kompleksi'nde gerçekleşecek. Erovizyon 2009 yarışma etkinlikleri Gostinniy Dvor'da saat 23.00'da yapılacak organizenin ardından sona erecek.

Belgrad'ta 24 Mayıs 2008'de düzenlenen Erovizyon şarkı yarışmasında Rus sanatçı Dima Bilen 'Believe' şarkısı ile 272 puan alarak birinci olmuştu. Bilen'in başarısı 2009 Erovizyon şarkı yarışmasının Moskova'da düzenlenmesini sağladı. Mayıs ayındaki yarışmaya 43 ülkeden temsilcilerin katılması bekleniyor.