kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Kasım 2008, Perşembe
Sabah
 
Haberler Spor Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Magazin Sağlık Televizyon Yazarlar Kültür Sanat
 
24 Saat
24 Saat

Babam beni hak etmek için emek vermeli!

BÜLENT İPEK MAGAZİN
26.11.2008
Annesi Göztepe, babası Erenköy'de otururken; kendisi evlerinin yakınındaki yatılı okula verilen Açelya Elmas: Babamla görüşmüyorum, bunun için beni hak etmeli!..
Ihlamurlar Altında', 'Kurşun Yarası', 'Kırık Kanatlar' ve 'Kuzey Rüzgarı' gibi dizilerle tanıdığımız Açelya Elmas, şu sıralar yeni dizisi 'Karamel' ile hayranlarıyla buluşuyor. 29 yaşındayken kansere yakalanarak büyük bir yaşam mücadelesi veren ve kanseri yenen Elmas'ın zorluklara karşı verdiği mücadele çok eskilere dayanıyor. Çocuk yaşta hayatın zorluklarıyla tanışan Elmas, neredeyse tüm hayatının mücadeleyle geçtiğini söylüyor. Annesi Göztepe'de, babası Erenköy'de otururken; kendisi Göztepe'deki yatılı bir ilkokula verilen Elmas, anne babasının ayrılmasıyla ilkokuldan üniversiteye kadar yatılı okuduğunu söylüyor.

GECELERİ YAZARIM
* Bir süredir ekranlarda yoktunuz. Neler yaptınız?
Hastalık zamanında duraklama dönemi yaşadım. Evde dinlendim. 'Ihlamurlar Altında'ya girdim. Setlerde olmak güç veriyor. Arkasından 'Karınca Yuvası' ve 'Kırık Kanatlar' ve 'Kuzey Rüzgarı' geldi. Şimdi 'Karamel'de oynuyorum.

* Biraz gerilere gidersek; siz neden oyuncu olmak istediniz?
İçimde bir sürü kişilik olduğu için... Bunu oyunculukla yansıtabilirdim. Biz depresif, dünyayla ve kendi içinde sorunları olan insanlarız. Paylaşacak o kadar çok şeyimiz var ki bunlar içimize sığmıyor. Beni bir odaya bırakırsanız deliririm ve kendimi yok ederim. Gece olunca bütün oyuncuların evinde mumlar yanmaya başlar ve bir şeyler yazılır. Benim de çocukluğumdan beri anı defterim vardır.

* Okul döneminde masraflarınızı karşılamak için ürün tanıtımları yapmışsınız. Doğru mu?
Evet, bir ajansın reklam bölümünde çalışmıştım. Ekonomik anlamda ailemden çok az yardım görmüşümdür. Destekleri manevi anlamda olmuştur.

* Siz üniversitede çalışırken kardeşiniz Naz Elmas özel üniversitede okumuş!
Evden ayrıldığım zaman 17 yaşındaydım. Küçüklüğüm yatılı okulda ve teyzemin yanında geçti. İlkokul, ortaokul ve liseyi yatılı okudum. Ailevi nedenlerden dolayı böyle olması gerekiyordu. Her şey önüne sunulmuş bir insan olmadım. Ailem konservatuvara girdiğimi bile bilmiyordu. Onlar Mimar Sinan Grafik Bölümü'ne hazırlandığımı sanıyorlardı.

BANA TEYZEM BAKTI
* İlkokulu yatılı okumanın olumsuz etkileri neler oldu?
Göztepe'de okudum. Annem Göztepe'de, babam da Erenköy'de oturuyordu. Yatılı okumak beni çok duygusal yaptı. Yalnız kalmayı sevmiyorum. Ailemle yaşasaydım bu kadar güçlü olamayacaktım. Canım sıkıldı trene ya da otobüse binip tanımadığım bir şehre gittim. Param bitince de sokakta yattım.

* Kendinizi yalnız hissedip ağlar mıydınız?
Ağlamıyordum ancak çok yazıyordum. Ben çocuğuma bu hayatı yaşatacaksam doğurmam.

* Babanız ve annenizle ilişkileriniz şimdi nasıl?
Babamla hiç görüşmüyorum. Annemle aram çok iyi... O hayattaki en iyi arkadaşlarımdan. Hayatımdaki birinci kadın teyzemdir. Benim için savaşan kadın odur.

* Babanız sizi tedavi gördüğünüz dönemde de mi aramadı?
Bir kere beni aradı o zaman da ben konuşmadım. Bir insanın karşısındakini hak etmesi için emek harcaması gerekiyor.
Haberin fotoğrafları