kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Kasım 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat
19 yaşındaki Özlem Altun genç yaşta baba katili oldu.

Kızım, bizim için kendini feda etti...

İlhan DEM?RCİOĞLU - Savaş KALKAN / SABAH
26.11.2008
Babasını öldüren Özlem'in annesi yaşadıklarını anlattı: "Boşanmak istiyordum. Ancak eşim 'Vazgeç seni öldürür, kızını da geneleve satarım' diye tehdit ediyordu"..
Tokat'ta yaşanan cinayetin ardında bir değil birkaç dram çıktı. Baba katili olan bir evlat, bir yanda ortada kalan küçücük çocuklar ve diğer yanda yaşamı boyunca şiddet görmüş bir kadın... Tokat'ta eşi, 19 yaşındaki kızı tarafından öldürülen 7 çocuk annesi Hanife Altun, "Kızım avukat olmak istiyordu. O adam kızımın hayallerini yıktı. İstemediği kişiyle evlendirdi. Kızım bizim için kendini feda etti" dedi. Bir anda olanların şokunu atlatamayan Hanife Altun şunları söyledi: "Eşim Muhittin'in hedefi oğlumdu. Oğlum Marmaris'teki dayısının yanında iki ay çalıştı. Dönünce babasına 250 YTL para verdi. Babası 'Senin oğlun benden para kaçırıyor, onu öldüreceğim' diyordu. Olaydan 15 gün önce tekrar kavgamız oldu. 7 çocuğumla birlikte babamın evine geldim. Boşanma işlemlerine de başlamıştım. Sık sık haber yolladı. Dönmezsem beni, kardeşlerimi ve çocuklarımı öldürüp, sonra da kafasına kurşun sıkacağını söyledi. Başkalarının benim yüzünden canı yanmasın diye evime döndüm. Sadece Özlem dedesinde kaldı. Eve döndükten sonra 2 gece uyku uyumadım, çocuklarımı öldürecek diye..."

'BABAMI ÖLDÜRDÜM' DEDİ
Talihsiz kadın şöyle devam etti: "Olay günü de eline sopa alıp sarhoş olarak eve geldi. Beni dövdü. Oğlum da ablasına anlatmış. Özlem eve geldi ve bir şey olup olmadığını sordu. Sonra mutfağa geçti. Çay yapacak sanıyordum. Yarım saat sonra eşim bu kez bir elinde sopa bir elinde bıçak alkollü olarak tekrar eve geldi. Bana vurmaya başladı. O sırada Özlem çaydanlıkla geldi. Babasının yüzüne sonradan yağ olduğunu öğrendiğim şeyi attı. Eşim acı içinde kıvranırken, ben 'yapma' dedim. Özlem beni oturma odasına kilitledi. Bir süre sonra kapıyı açarak 'babamı öldürdüm' dedi. Elinde sopa titriyordu. Kızım avukat olmak istiyordu. O adam hayallerini yıktı. İstemediği kişiyle evlendirdi. Bizim için kendini feda etti. Bana 'boşanmaktan vazgeç, yoksa seni öldürür, kızını da geneleve satarım' diyordu."

EVE YAKLAŞMAMA CEZASI
Adam öldürmek, yaralamak ve uyuşturucudan sabıkalı Muhittin Altun'un en son temmuz ayı içinde evinin bahçesinde hint keneviri yetiştirdiği için yakalanarak, hakkında işlem yapıldığı belirtildi. Uzun süre işsiz olan Altun'un ailesini Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma'dan aldığı yardımlarla geçindirdiği, geçen yıl belediyenin aileye yardım amaçlı olarak Altun'un çalışması için prefabrik köfteci dükkanı yaptığı belirtildi. Altun hakkında, eşini ve çocuklarını dövdüğü gerekçesiyle dava açıldığı ve Altun'un öldürüldüğü gün 3 ay eve yaklaşmama cezası verildiğine dair tebliğ geldiği öğrenildi. Altun'a daha önce de mahkeme tarafından 1 ay eve yaklaşmama cezası verildiği ortaya çıktı.
Haberin fotoğrafları