kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Kasım 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

TEM Otoyolu'nda çatışma: 2 şehit

Giriş Saati : 27.11.2008 14:02
Güncelleme : 27.11.2008 21:33
Yeni Haber
Hatay'ın İskenderun ilçesinde TEM otoyolunda gasp ettikleri araçla kaçmaya çalışan teröristleri durdurmaya çalışan polislerden 2'si şehit oldu.

Olayda 1 polis ise yaralandı. Çatışmada sıcak takibin devam ettiği bildirildi. Bir korucunun rehin alındığı bilgisinin ise doğru olmadığı öğrenildi.

TEM OTOYOLU'NDAKİ ÇATIŞMADAN KARELER...



Hatay Valisi Nusret Miroğlu, teröristlerin canlı bomba olma ihtimalinin zayıf olduğunu söyledi. Teröristlerin bir aracı gasp ettikten sonra kaçmaya çalıştıklarını aktaran Vali Miroğlu, trafik polislerinin peşine düşmesiyle çatışmanın yaşandığını ifade etti. Trafik polislerinin ve şahısları takibi sırasında çatışmanın gerçekleştiğini dile getiren Vali Miroğlu, çıkan çatışmada 2 polisin şehit olduğunu açıkladı.

TERÖRİSTLERİ TAKİP SONUCU BAŞLAYAN ÇATIŞMANIN SONA ERDİ

Hatay'ın İskenderun ilçesinde güvenlik güçlerinin terör örgütü PKK üyeleriyle girdiği çatışmanın sona erdiği bildirildi. Güvenlik güçlerinin çatışmanın yaşandığı bölgede arama tarama çalışması yaptıkları öğrenildi.

Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, TEM Otoyolu'nun Adana-İskenderun bölümündeki Denizciler beldesi gişelerinde trafik kontrolü yapan ekiplere uzun namlulu silahlarla ateş açan teröristler, güvenlik güçlerince takip edilmeleri üzerine dağlık alandaki Bitişik köyü Kozu Yaylası'na kaçtı. Güvenlik güçleri, sıcak temas sağladıkları teröristlerle burada çatışmaya girdi. Yaklaşık 1 saat süren çatışmanın sona erdiği bildirildi. Yetkililer, çatışmanın ardından bölgede arama tarama çalışması başlatıldığını kaydettiler.

Bu arada, ilk saldırıda şehit olan Bölge Trafik Şube Müdürlüğünde görevli polis memuru İbrahim Darıcı'nın (35) evli 3 çocuk babası ve Gaziantep'in Araban ilçesi doğumlu olduğu ifade edildi. Çatışmada şehit olan İskenderun Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli Halil Aksak'ın (38) ise Kahramanmaraş doğumlu, evli ve 2 çocuk babası olduğu belirtildi.

Polis memurlarının cenazelerinin, düzenlenecek törenin ardından doğum yerlerine gönderileceği kaydedildi.

Denizciler beldesi gişelerinde trafik kontrolü yapan polis ekiplerine, uzun namlulu silahlarla ateş açılması sonucu 2 polis memuru şehit olmuş, 1 polis memuru ile 1'i bebek 3 vatandaş yaralanmıştı.

(AJANSLAR)