kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Kasım 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

El-Kaide'yi 'MSN' ele verdi

Hüseyin KAÇAR - DİYARBAKIR / SABAH
Giriş Saati : 27.11.2008 13:54
Güncelleme : 27.11.2008 20:28
Yeni Haber
Afganistan ve Pakistan'da eğitim gördükten sonra Türkiye'ye gelerek Bingöl'de yapılanma içerisine giren El-Kaide terör örgütü mensubu 11 kişi, teknik takip sonunda MSN ve telefon görüşmelerine ilişkin kayıtlarla yakalandı.

MÜSİT (Müslüman İntikam Tugayı) adı altında örgütsel yapılanma içerisinde iken Bingöl Emniyet Müdürlüğü'nce yakalanan şahıslar hakkında özel yetkili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca "Silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek" suçundan dava açıldı. Sanıkların telefon konuşmaları ile MSN yazışmalarını takibinde, eylem düzenlemek için bomba yapımı ile ilgili malzeme aldıkları, formül için El-Kaide üyelerine soru sorduğu tespit edildi.

Bingöl Emniyet Müdürlüğü'nü telefonla arayan bir şahsın ihbarı üzerine yapılan operasyon sonucu, bazı kişilerin El-Kaide terör örgütü adına Bingöl'de Müslüman İntikam Tugayı adı altında bir örgütlenme çalışması içerisinde bulundukları belirlendi.

Mahkemeden alınan izin doğrultusunda bazı şahısların MSN yazışmaları ve telefon görüşmeleri teknik takibe alındı. Telefon ve MSN görüşmeleri kayıt altına alınan şahıslara yönelik olarak düzenlenen operasyon ile El-Kaide terör örgütü mensubu oldukları ve Afganistan ile Pakistan'da eğitim gördükleri belirlenen 11 kişi kıs kıvrak yakalandı. Bingöl il sorumlusu Y.B. ile S.K., O.Y., O.B., M.Y., S.B., M.B., Y.K., Ü.T., Y.İ. ve M.Ü. Terörle Mücadele Şubesi'ndeki sorgularının ardından tutuklandı. Sanıkların önümüzdeki günlerde Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmalarına başlanacak.