kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Kasım 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Alanya'da turistler denize akın etti

Giriş Saati : 27.11.2008 11:58
Güncelleme : 27.11.2008 21:33
Yeni Haber
Türkiye'nin Doğu bölgesinde kara kış etkisini gösterirken, Antalya'nın Alanya ilçesinde yazdan kalma günler yaşanıyor.

Kasım ayı olmasına rağmen 23 dereceyi bulan hava sıcaklığını fırsat bilen turistler, güneşin ve denizin tadını çıkarıyor. Plajlara akın eden turistlerin bazıları kitap okurken, bazıları ise denize girerek güneşlenmeyi tercih ediyor.

Türkiye'nin dört bir yanında sağanak yağmur, kar ve fırtına etkili olurken, yurdun güneyi sıcak havasıyla yazdan kalma günler yaşıyor. Sıcaklıkların 23 dereceyi bulduğu turizm kenti Alanya'da, sıcak havayı fırsat bilen yerli ve yabancı turistler, Damlataş Plajı'na akın etti. Sabah saatlerinde plajı dolduran turistler bol bol denize girerek güneşlendi. Denize girmeyen turistler ise şezlonglara uzanarak güneş altında kitap okuyup, bulmaca çözdü. Bazı turistler de köpekleriyle birlikte sahil turu yaptı.

Denizde yüzerek güneşli günü değerlendiren Alman turist Petra Otto, Alanya'yı çok sevdiğini söyledi. Havası, denizi, doğası ve tarihi yapılarıyla Alanya'nın yaşanılacak bir kent olduğunu kaydeden Otto, "Alanya'da olduğum için kendimi şanslı hissediyorum. Bu mevsimde bu sıcaklık çok az yerde vardır. Çok güzel bir tatil geçiriyorum." dedi.

Alman Marlies Felke de sağanak yağışlardan sonra havaların birden ısınmasının kendisini şaşırttığını söyledi. Sıcak havayı fırsat bilerek denizin tadını çıkardıklarını ifade eden Felke, Türklerin çok misafirperver ve cana yakın olduğunu kaydetti. Alanya'da yaşayan ve otellerde sihirbazlık gösterisi yaparak geçimini sağlayan Robert Cuntz da "Alanya'da yaşamak çok güzel. Bir günde 4 mevsimi yaşayabiliyoruz. Sabah yağmur yağıyor, öğleye doğru ise güneş açıyor. Biz de sıcak havayı fırsat bilerek kendimizi denize atıyoruz." diye konuştu.

Plajda büfe işleten Mehmet Demir de şunları söyledi: "Kasım ayında olmamıza rağmen hava çok sıcak. Turist sayısı çok fazla. Otellerin çoğu dolu. Televizyonlarda her tarafta yağmur ve kar olduğunu görüyoruz. Ama Alanya cennet gibi. Herkes Alanya'da tatilini yaparak denize giriyor. Şortla, mayoyla geziyor. Dünyada bir Alanya daha yok."

FETHİYE'DE DE İNSANLAR DENİZE KOŞTU

Balkanlar'dan gelen soğuk ve yağışlı hava dalgası tüm yurtta etkisini gösterirken Fethiye'de insanlar denize giriyor. 20 dereceyi geçen hava sıcaklıkları insanları sahil kenarlarına ve sokaklara attı.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Balkanlar'dan gelen soğuk ve yağışlı hava uyarısında bulundu. Genel Müdürlük yaptığı yazılı açıklamada tüm yurtta hava sıcaklıklarının 8 ila 10 derece düşeceğini duyurdu. Meteorolojinin tahminleri doğrultusunda tüm yurtta kara kış kendisini gösterirken, Muğla'nın Fethiye ilçesinde insanlar 23 dereceyi bulan sıcakların tadını çıkarıyor. Fethiye sokakları ve sahilleri yaz mevsimini aratmayan sıcaklar nedeniyle insanların akınına uğradı.

İlçede yaşayanların kimileri güneşin tadını kordon turu atarak çıkarırken, kimileri de plajlarda denize girip güneşlenmeyi tercih etti. Özellikle beldeye dışarıdan gelen yerli ve yabancı turistler denize girerek adeta yağmur ve soğukla boğuşan bölgelere nispet yaptı. Yetkililer ilçede etkili olan sıcak havaların hafta sonuna kadar devam edeceğini açıkladı.

(CİHAN)