kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Kasım 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Haber turu

26.11.2008
Osmanlı tapusuyla 'dolandırıcılık'
Antalya'nın Korkuteli ilçesi Duraliler yaylasındaki alanlara ait Osmanlıca tapuların, 1996 ile 2002 yılları arasında, Antalya il merkezindeki Duraliler köyünde bulunan hazine ve ormana ait arazilerin şahıslara devri için kullanıldığı ortaya çıkarıldı. Devir yapılan kişilerin, aldıkları, bugün mahalleye dönüşen Duraliler bölgesindeki bir çok arazinin satışını farklı kişilere yaptıkları da iddia edildi. Aynı bölge ismini taşıyan Osmanlıca tapuları nedeniyle devletin 1996 yılından 2002 yılına kadar binlerce dönümü bulan arazi satışlarıyla dolandırıldığı iddia edildi. Savcılığın koordinesinde başlatılan operasyonlar sonunda M.O. S.S. ve N.K. ile emekli orman mühendisleri M.P ve R.K ile kontrol mühendisi Ü.O gözaltına alındı.
AA

Deniz Feneri'nde MASAK devrede
ANKARA
Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile harekete geçen Maliye Bakanlığı Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkanlığı, "Deniz Feneri'' soruşturmasında adları geçen RTÜK Başkanı Zahid Akman'ın da aralarında bulunduğu 6 kişinin mal varlıkları ile varsa ortağı oldukları şirketlerin mal varlıklarına ilişkin inceleme başlattı. Buna göre Akman'ın dışında Kanal 7 Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Karaman, kanalın yönetim kurulu üyeleri İsmail Karahan ve Mustafa Çelik ve şirket ortağı Harun Kapuyoldaş ile Almanya'daki Deniz Feneri Derneği yöneticisi Mehmet Gürhan'ın kişisel mal varlıkları ile bu kişilerin varsa ortağı oldukları şirketlerin mal varlıkları incelenecek. Bu arada Akman'ın avukatı Ali Yıldız, müvekkili hakkında ayrıca kovuşturma yapılmadığını belirtti.
AA

"770 bin adaydan 70 binini yollayabiliyoruz"

DİYANET İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Hac konusunda sınırlı kontenjan nedeniyle isteklerin önemli bir bölümünün karşılanamadığını belirterek, "Her konuda iyiyiz ama Hac konusunda çok sitem oluyor'' dedi. Mekke'de, bulunan Bardakoğlu Hac konusundaki şikayetlere değindi. Haccın çok yönlü bir organizasyon olduğunu belirten Bardakoğlu, sınırlı kontenjana karşın çok sayıda istek bulunduğunu hatırlattı. ''Her konuda iyiyiz ama Hac konusunda çok sitem oluyor'' diyen Bardakoğlu, "770 bin kişi bekliyor, 70 bin kişi gönderilebiliyoruz. Bunları sıraya koysak en son adaya 11 sene sonra sıra gelecek demektir'' dedi. AA