kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Kasım 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Krize karşı formül: Ucuz şarap ve dua...

DIŞ HABERLER
26.11.2008
ABD'de krizden esinlenip "Resesyon" diye ucuz bir kırmızı şarap ürettiler. İsrail'de ise hahamlara, "kriz duası" çağrısı yapıldı..
Global krizin etkileri her gün yeni örneklerle gözler önüne seriliyor. En çarpıcılarından biri ise ABD'de üretilen şarap... Gazete sayfalarında krizle beraber günlük literatüre giren "Resesyon" (durgunluk) kelimesi, bir şaraba adını verdi. Kaliforniya'da faaliyet gösteren The Wine Group isimli şirketin piyasaya sürdüğü şarabın fiyatı ise, sadece 3.99 dolar... Şirketin Türk kökenli ürün satış müdürü Selim Tlili ise ürünün büyük ilgi gördükğünü kaydetti.

'ORTAKLAŞA DUA EDİN'
Krize dair bir ilginç hikaye de İsrail'den geldi. İşyerlerinin ardı ardına kapanmaya başladığı, ülkenin ultra Ortodoks hahamları, ortak bir bildiri yayınlayarak tüm sinagoglarda ekonomik istikrarsızlığın düzelmesi için özel bir dua günü düzenlenmesini önerdi. Bu bildiriyle birlikte, gelecek haftadan itibaren her perşembe öğleden sonra, bir saat ekonomik krizin bitmesi için dua edilmesi bekleniyor.

KÖPEĞİNİ ATTI
Ancak kriz her zaman eğlenceli olaylarla gündeme gelmiyor. İngiltere'de kredi kartı batağına saplanan aileler çareyi, "en sadık dostlarını" sokağa bırakmakta buluyor. Yorkshire Hayvan Sığınma Merkezi yetkililerinin yaralanmış halde sokakta bulduğu Batley isimli köpek de onlardan biri. Sosyal yardım görevlisi Suzanne Waller "Bakım masrafından kurtulmak için çok kişinin köpeklerini sokağa attığını biliyoruz" dedi.
Haberin fotoğrafları