kapat
Anasayfa
|
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
27 Kasım 2008, Perşembe
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Dar gelirlinin tercihi "tren"

Giriş Saati : 27.11.2008 11:49
Güncelleme : 27.11.2008 21:33
Yeni Haber
Kurban Bayramı'nda şehir dışındaki yakınlarını ziyaret edecek, özellikle dar gelirli vatandaşlar, neredeyse otobüsün yarı fiyatına yolculuk imkanı sunan trene ilgi gösteriyor.

TCDD 6. Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, 8 Aralık Pazartesi günü başlayacak Kurban Bayramı dolayısıyla trenlerde doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı. Talebin karşılanması için trenlere vagon eklendiğini ifade eden yetkililer, biletlerin günler öncesinden satıldığını bildirdi.

Yetkililer, Adana-Ankara Çukurova Mavi Treni, Adana-Kayseri Erciyes Ekspresi, Adana-Konya İç Anadolu Mavi Treni, Adana-Elazığ Fırat Ekspresi ve Adana-Diyarbakır normal yolcu trenlerine vagon ekleneceğini kaydetti. Günlük 11 bin yolcunun seyahat ettiği Adana-Mersin hattında is seferlere 5 vagonla devam edileceği, talebin artması halinde ek vagonların devreye gireceği ifade edildi.

TCDD 6. Bölge Müdürü Hasan Tahsin Köprülü, her bayram olduğu gibi Kurban Bayramı'nda da trenle yolculuğu tercih edenlere en iyi ve kaliteli hizmeti sunacaklarını söyledi.

Köprülü, TCDD'nin günün şartlarına göre kendini her geçen gün yenilediğini ve geliştiğini belirterek, bu kapsamda Adana-Mersin arasındaki ulaşım süresini 40 dakikaya kadar indirmesi planlanan ve Güney Kore firması Hyundai'den alınan yeni tren yolcu setlerinin test sürüşlerinin devam ettiğini, bunun da en kısa sürede devreye gireceğini ifade etti.

Kurban Bayramı'nı sevdiklerinin yanında geçirmek isteyenlerin otobüs ve uçakların yanı sıra trene yoğun ilgi gösterdiğini belirten Köprülü, bu konuda en önemli tercih nedeninin fiyatlar olduğunu kaydetti. Trenin diğer ulaşım araçlarına göre daha ucuz ve güvenli olduğunu, özellikle dar gelirli vatandaşların bayram süresince trenle yolculuğu tercih ettiğini bildiren Köprülü, ''Ulaşım için demir yollarına tercih eden vatandaşlarımızı gidecekleri yere en güvenilir şekilde ulaştırmak için tüm ekiplerimiz seferber olacak'' dedi.

BAYRAMA TREN BİLETİ BULMAK HALA MÜMKÜN

TCDD Genel Müdürlüğünün bilet satışta uygulamaya koyduğu ''özel gişe'' sistemi sayesinde, Kurban Bayramı'nda Ankara'dan İstanbul ve İzmir'e gidecek yolcular için henüz biletlerin tükenmediği bildirildi.

Geçmiş yıllarda bayram dönemlerinde Ankara-İstanbul ve Ankara-Eskişehir güzergahlarında biletlerin haftalar öncesinden tükendiğini dikkate alan TCDD Genel Müdürlüğü, Ankara Garı'nda hizmet verecek ''özel gişeyi'' hizmete soktu.

Yolcu yoğunluğuna göre bilet satış planlaması yapan TCDD görevlileri, böylece İstanbul ve İzmir yolcularının tren biletlerine daha kolay ulaşabilmelerine imkan sağladı. Kurban Bayramı süresince sefer yapacak Ankara-İstanbul ve Ankara-İzmir trenlerinde hala yer bulunduğunu belirten yetkililer, biletlerin 08.00-22.00 arasında hizmet verecek özel gişelerden temin edilebileceğini kaydetti.

Daha önceki uygulamada, Ankara'dan İstanbul'a gidecek yolcular, Eskişehir-İstanbul biletlerinin erken alınması nedeniyle trenlerde yer bulamıyordu. Bu yüzden, Ankara-İstanbul trenleri Eskişehir'e kadar boş gidiyordu.

Bayram nedeniyle artan yolcu talebini karşılamak üzere 6, 7 ve 14 Aralıkta Ankara-İstanbul arasında karşılıklı saat 12.00'de hareket edecek ilave yolcu trenleri ile 7 ve 14 Aralıkta Haydarpaşa-Eskişehir arasında ilave yolcu trenlerinin sefer yapacağı bildirildi. Ayrıca, 9 Aralıkta, Basmane-Bandırma arasında 6 Eylül Ekspresi'nin sefer yapacağı kaydedildi.

BİLET FİYATLARI

Adana-Ankara Çukurova Mavi Treni tam biletinin 22 YTL, Adana-Kayseri Erciyes Ekspresi'nin 16 YTL, Adana-Konya İç Anadolu Mavi Treni'nin 15,75 YTL, Adana-İstanbul İç Anadolu Mavi Treni'nin 40 YTL, Adana-Elazığ Fırat Ekspresi'nin ise 19 YTL olduğu belirtildi.

Ulaşımda öğrenci, öğretmen, yaşlı, emekli veya gidiş-dönüş bileti alınması halinde fiyatlarda yüzde 20 oranında indirim uygulamasına devam edildiği bildirildi.

(AA)