kapat
E-gazete
|
Sarı Sayfalar
|
Arşiv
|
Üye Ol
|
Üye Girişi
|
Okur Temsilcisi
|
English
|
Kırmızı Alarm
  
5 Kasım 2008, Çarşamba
Sabah
 
Spor Günaydın Ekler Dosyalar Servisler Multimedya Astroloji Kültür-Sanat İşte İnsan Çocuk Kulübü Yazarlar Çizerler
Gündem Siyaset Ekonomi Yaşam Dünya Teknoloji Turizm Otomobil
 
24 Saat
24 Saat

Kırtasiye deposu kül oldu

Giriş Saati : 05.11.2008 15:37
Güncelleme : 05.11.2008 23:07
Yeni Haber
Kocaeli'ne bağlı Gebze ilçesinde faaliyet gösteren Üçel Kırtasiye firmasına ait deposu çıkan yangın sonucu içindeki malzemeler ile birlikte kül oldu.

Gece saat 01.00 sıralarında Tatlıkuyu Mahallesi, Körfez caddesi üzerinde bulunan, birçok markanın bölge distribütörü olarak faaliyet gösteren Selim Soydan ve ortaklarına ait kırtasiye deposunda henüz nedeni belirlenemeyen bir sebepten yangın çıktı.

Alt katı depo üst katı satış mağazası olarak kullanılan binada kartuş, toner, kağıt, hesap makinesi, laptop gibi çoğunluğu kimyasal katkılı plastik ürünlerin bulunması nedeniyle yangın bir anda büyüdü. İlk olarak binanın ön tarafında küçük bir alev gördüklerini söyleyen görgü tanıkları, aşırı duman nedeniyle müdahale etmekte zorlanınca itfaiyeden yardım istedi.

Olay yerine gelen Kocaeli İtfaiye ekiplerinin müdahalesi sırasında bir anda alevlenen işyeri, küçük patlamalar eşliğinde alev alev yanmaya başladı. İçerde bulunan malzemenin kağıt ve plastik ağırlıklı olması, yangının büyümesine neden olurken, deponun yanında bulunan halı saha ve çevredeki evlere yangının sıçramaması için titiz bir çalışma yapıldı. Kocaeli İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin yanısıra çevre ilçelerden de takviye ekipler yangına müdahale etti.

30 kişinin çalıştığı kırtasiye deposu yaklaşık 4 saat boyunca alev alev yandı. Olay yerine gelen iş yeri sahipleri ve çalışanları yangından etkilenmeyen malzemeyi kurtarmak için çalışırken 3 kişi hafif şekilde yaralandı. Yanan binanın yanında bulunan küçük depodaki malzemeyi çıkarmaya çalışan fortliftin depo içinde sıkışması hareketli anlar yaşanmasına neden oldu. Fortliftin yanmasından endişe eden iş yeri sahibi ve çalışanları ilk önce bir halatla fortlifi çekmek istedi, başaramayınca kepçe ile dışarı çıkardı.

İddialara göre yangında depoya yeni yerleştirilmiş olan 15 bin adet laptop yandı. Yaklaşık 4 saat süren yangın saat 05:00 sıralarında kontrol altına alınarak soğutma çalışmalarına başlanıldı. Yangın tamamen söndürülürken olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Yangındaki zararın miktarı ile ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı.

(CİHAN)